Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba tasarıyla ilgili olarak TÜSİAD'dan açıklama geldi. Derneğin yayımladığı basın bülteninde tasarı için, "İnternette sansür uygulamalarını artıracak nitelikte, kaygı verici bir düzenlemedir" ifadeleri kullanıldı.
 
HUKUK DEVLETİYLE ÖRTÜŞMÜYOR
 
"Tasarı, internet erişimini engelleme kararlarının oranlı-ölçülü olmasını sağlayacak çözümler getirmemektedir" denilen duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca özel hayatın gizliliğinin ihlali iddiası halinde İdarenin emriyle erişimin engellenmesine imkan tanınması hukuk devleti normlarıyla örtüşmemektedir."
 
İNTERNET EKONOMİSİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK
 
Buna ek olarak TÜSİAD, tasarının, temel hak ve özgürlükleri ve her geçen gün büyüyen internet ekonomisini olumsuz etkileyecek hükümlerden arındırılması gerektiğine dikkat çekti.
 
YASAKLAR HEDEFLE ÇELİŞİYOR
 
TÜSİAD'ın açıklamasında bunlara ek olarak, "Bilgiye erişim ve bilginin yayılımında çok önemli etkiye sahip internetin ülkemizde sürekli yasaklama refleksleri ile tartışılması, bilgi toplumu olma hedefimizle de çelişkili bir durumdur" denildi.
 
BİNLERCE SİTEYE ERİŞİM YOK
 
2007 yılında çıkarılan 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınlar Aracılığıyla İşlenen Suçlara İlişkin Kanun' nedeniyle binlerce internet sitesinin erişime kapalı olduğunu hatırlatan TÜSİAD, kanunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin "ifade özgürlüğü ihlali" kararına da konu olduğunu belirtti.