Mobil dünya teknolojinin nimetleriyle birlikte yeni imkanlar sunmaya devam ediyor. Bu imkanlardan birisi Microsoft tarafından anında mesajlaşma ve görüntülü konuşma yazılımı Skype için hazırlanan videoda gözler önüne serildi.

New York'ta farklı metro istasyonlarında bulunan sanatçılar Skype üzerinden bir araya getirildi ve bilgisayar başında bunları yöneten bir orkestra şefi ile aynı performans sergilendi. Signal Strenght - Sinyal Gücü adı verilen şarkıya eşlik eden sanatçılar gerçek zamanlı olarak dijital orkestraya destek verdiler.

Her biri farklı bir yerde olan müzisyenler karşılarındaki MacBook ile orkestra şefini takip ederken, görüntülü haberleşme Skype ile yapıldı.

MacBook kullanılması şaşırttı

Microsoft'un hazırladığı videoda kendi ürettiği işletim sistemi Windows'u kullanan bilgisayar yerine rakibi Apple'ın MacBook ürünleri kullanması dikkat çekti. Microsoft'un tercihi, Skype'ı öne çıkarmak için Apple'a yapılan bir jest olarak yorumlandı.

Microsoft, Cnet'e yaptığı açıklamada videonun reklam amacı taşımadığını, amacın gerçek dünyada gerçek insanlarla yapılan ilham verici bir çalışma olduğunu belirtti. Videoda New York'un farklı metro duraklarında müzik çalan 11 farklı müzisyen yer aldı. New York metrosunun bazı duraklarında Wi-Fi yani kablosuz ağ servisi bulunuyor. Bu sayede iletişim kesilmeden internete bağlantı hizmeti veriliyor.