Bloomberg haber ajansı, ABD’nin askeri amaçlı ulusal güvenlik kurumu NSA’nın OpenSSL güvenlik açığını başından beri bildiğini ve düzenli olarak bu açığı bilgi ve veri toplamak için kullandığını ileri sürdü.
Geçen hafta internet altyapısının temelini oluşturan en önemli güvenlik protokollerinden OpenSSL’de belirlenen güvenlik açığı büyük tartışmalara neden oluyor. ABD’li haber ajansı Bloomberg’de yer alan habere göre ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansı (National Security Agency - NSA), ‘Heartbleed’ adı verilen güvenlik açığının varlığından iki yıldır haberdar.

Haberde ayrıca askeri temelli bir kuruluş olan NSA’nın bu güvenlik açığını düzenli olarak kişi ve kuruluşlarla ilgili gizli bilgi toplama kaynağı olarak kullandığı bilgisi de yer aldı. Konuya yakın iki kişinin ifadelerine dayandırılan haberde OpenSSL protokolündeki açığın oluşmasıyla birlikte NSA’nın sürekli bu açık üzerinden dünya çapında istediği kanallara ulaşabildiği belirtilerek bu ve buna benzer açıkların sadece iki yıldan beri değil çok daha uzun zamandan beri var olabileceğine işaret edildi.