Eski Gaziantep Sanayi Odası başkanı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’in oğlu Cihan Koçer’in 2008’de kurduğu Antepsepeti.com’un bu yıl sattığı baklava miktarı 2 tonu aşacak. Antepfıstıklı lokum satışı ise 1 tona yaklaştı. Koçer, şimdi e-ticaretini mağaza zincirine de dönüştürüyor.
Sanayileşme ve markalaşma konusunda Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer alan Gaziantep’in geleneksel ürünlerini internetten satmak için daha öğrenciyken 2008’de ‘e-ticaret’ sitesi kuran eski Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer’in oğlu Cihan Koçer, şimdi mağaza zinciri de kuracak. Koçer ilk Antepsepeti mağazasını Gaziantep’te açtı. Bu yıl 2 milyon lira ciro hedefleyen Antepsepeti.com’da son üç ayda 1 ton antepfıstıklı lokum sattıklarını söyleyen Cihan Koçer, bu yıl internetten sattıkları baklava miktarının da 2 tona oluşacağını belirtiyor ve şöyle konuşuyor:

ÖĞRENCİYKEN KURDU
"Antepsepeti.com’u ben İstanbul’da Haliç Üniversitesi’nde işletme okurken öğrenciyken 3 arkadaş birlikte kurduk. Daha sonra tamamını ben aldım. Hedefimiz, Gaziantep’in baklavasını, salçalarını, baharatlarını, çeyiz sandıklarını, sedef kakma tavlalarını, hatta kavallarını satmaktı.

SANALDAN GERÇEĞE
E-ticarette işimiz büyüdü. Yeni ürünler ekledik. Bu yıl sonunda internetten sattığımız baklava miktarının 2 tona ulaşmasını bekliyoruz. Gaziantep’in geleneksel ürünlerini ve bunlara ekleyebildiğimiz yeni ürünleri satıyoruz. Mesela antepfıstıklı lokum yapmıştık, sürpriz şekilde satışı patladı ve son üç ay içinde 1 tona yakın antepfıstıklı lokum sattık. Şimdi e-ticaretin yanısıra gerçek mağazacılık da yapacağız. İlk mağazamızı da geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te Uzun Çarşı’da açtık. Tarihi bir Antep evini aslına uygun restore ettik ve ’Antep Sepeti’ olarak hizmete açtık. Bu mağazamızda da Antep işi bakır, sedef, gümüş, kutnu kumaşı ve Antep işi ürünlerin yanı sıra lokum ve sabuna kadar birçok yöresel ürün satılıyor."
(SADİ ÖZDEMİR/HÜRRİYET)