Yakın bir zamanda kapatılan ve internetten müzik dinlemenin öncülerinden sayılan “Grooveshark”ın kurucu ortaklarından 28 yaşındaki Josh Greenberg, Florida’daki evinde ölü bulundu.

Polis tarafından yapılan açıklamada, ölüm olayında herhangi bir kuşku verici nokta bulunmadığını ve intihardan kaynaklanmadığı bildirildi. 
Grooveshark sitesi, nisan ayında çeşitli plak şirketlerinin başlattığı hukuki girişimler nedeniyle kapatılmak zorunda kalmıştı. Mahkeme, Grooveshark’ın kuruluş aşamasında, plak şirketlerinin telif haklarını bilerek çiğnediğine hükmetmiş ve 736 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalabileceğini bildirmişti. 
 
Cortana sesli asistan bilgisayarlara geliyor

Özür dilemişlerdi

Sitenin sahipleri, kapatırken yayınladıkları açıklamada “Büyük iyi niyetimize rağmen büyük hatalar yaptık. Hizmete koyduğumuz müzikler için telif hakkı sahiplerinden izin almadık. Bu yanlıştı. Koşulsuz özür diliyoruz” ifadesini kullanmışlardı.
Greenberg’in annesi Lori, son dönemde oğlunun keyfinin yerinde olduğuna dikkat çekerken, oğlunun sağlık sorunları olduğunu sanmadığını, yeni başlatacağı işlerle ilgili son derece heyecan duyduğunu kaydetti. Greenberg’in dostları ve eski meslektaşları, ölüm haberinin ardından sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.