Yeni iPhone’ların üzerinde gelmesi beklenen iOS 7, ilk yayınlandığı günden bugüne yayınladığı 3 Beta sürümünde birçok hatasını giderdi.
Yüksek performans ve sadeliğin bir araya getirilerek kullanıcı beklentilerini karşılayacağı yönündeki iddialar, her yeni Beta sürümüyle gerçekliğe terfi ediyor.
Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız haberimizde Beta 3’ün geliştiriciler için indirilebilir olduğunu ve Beta sürümlerinin tahmini tarihlerine yer vermiştik. 2. Deneme sürümü olan Beta 2’ye göre pek bir değişiklik bulundurmayan Beta 3, performans açısından büyük şikayetleri de beraberinde getirmişti. Beta 3’ün telefonları kastığını ve iOS 6’ya geri dönen kullanıcıların Beta 4’den memnun kalacaklarını söyleyebiliriz.
Dün gece 21:00 sularında indirilebilir hale gelen yeni deneme sürümü, göze batacak kadar büyük değişikliklerle geliyor. Bir iPhone 4 kullanıcısının kasılma sorunundan şikayet ettiği Beta 3’den sonra, kendini büyük bir hız ivmesi içinde bulacağı Beta 4, final sürüme beklentilerin bir çoğunu karşılamaya hazır.
Kilit ekranı üzerindeki değişikliğin, Siri üzerindeki iyileştirmelerin, Spotlight’ın kararlı aramaların, Safari ile daha güvenli bir internet gezintisinin ve Klasör düzenlemelerinin de içinde bulunduğu deneme güncelleştirmesi, kamera ekranında da ufak değişiklikler içeriyor. Gün içinde şarj süresinin kısa sürdüğünden şikayet eden kullanıcılar için bir sevindirici haber daha!
Beta 4 ile gelen iyileştirmeler arasında şarj süresinde de büyük değişikliklere giden Apple, her ne kadar kullanıcılarını UDID kaydı olmadan ve Final sürüme geçmeden denemelerinden yana olmasa da, iOS 7’nin şimdiye kadarki en kararlı sürümü denenmeye değer.