Ocak ayının son günlerinde iOS 8.1.3 güncellemesini dağıtıma sunan Apple, yeni sürümler için son sürat çalışmalarına devam ediyor. Geliştiricilere sunduğu Beta sürümleriyle bu çalışmalarını duyuran Apple'ın, beklenenden hızlı hareket ettiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde iOS 8.2 Beta 5 sürümünü geliştiricilere sunan şirket, bugün de iOS 8.3 Bta sürümünü geliştiricilere sundu. 

Bir süredir test aşamasında olan iOS 8.3 Beta sürümünün yenilikleri ortaya çıktı. iOS 8.3 Beta sürümünde CarPlay, ApplePay ve yeni emojiler dikkat çeken yenilikler arasında ön plana çıkıyor. 

iOS 8.1'le birlikte kullanıma sunulan ApplePay, iOS 8.3 Beta'da Çin'de kullanıma sunulacağı ortaya çıktı. iOS 8.3 Beta'da ortaya çıkan kodlar incelendiğinde, Apple Pay'in Union Pay aracılığıyla dev Çin pazarında kullanıma sunulacağı görülüyor.

İlk olarak 2013 WWDC etkinliğinde tanıştığımız iOS in the Car, 2014 yılında düzenlenen etkinlikte CarPlay olarak güncellendi. CarPlay, iOS 8.3 Beta sürümde kablosuz iletişim desteği kazanıyor. Yeni işletim sisteminde iOS kullanıcıları araçlarına kablosuz olarak bağlanabilecekler.

iOS 8.3 ile birlikte hem mevcut emoji sayısı artırılıyor hem de emoji klavyesine eklenen yeni sekmeler sayesinde mevcut emojilere erişim daha düzenli ve kolay bir hal alıyor.