TEKNOLOJİ GÜNDEM 
Apple, mobil işletim sistemi iOS'un en son sürümü iOS 8.3 güncellemesini yayonladı. iPhone ve iPad cihazlarına çeşitli yenilikler getiren güncelleme, sistemde hata giderme ve performans artışlarıda vaad ediyor.
 
iOS 8.3'ün getirdiği yenilikler arasında en çok öne çıkanı Türkçe Siri oldu. Ancak bu yazımızda Türkçe Siri'ye değinmeyeceğiz. Güncellemeyle gelen bir diğer yenilik ise App Store’dan uygulama indirmek için Apple Kimliği şifresinin belirli bir süre hatırlama özelliği oldu.
 
App Store'dan ücretsiz uygulama indirirken şifre girmeyi ortadan kaldıran özellik, iOS 8.3'ü cihaz üzerinden yükleyenlerde hatalara neden oldu. Ortaya çıkan hatalar App Store Parola Ayar sorunu ve Touch ID sorunu olarak karşımıza çıktı.
 
Peki bu hatalar çözülebilir mi?
 
Aşağıda bu iki sorunu nasıl çözeceğinizi adım adım anlatıyoruz. Umarız aşağıdaki işlemleri uygulayarak bu hatalardan kurtulursunuz.
 
iPhone ve iPad'de iOS 8.3 Touch ID hatasını düzeltme
 
- iOS cihazınızdan Ayarlar > Touch ID adımlarından Parola seçeneğine tıklayın


- Gelen ekranda Parolayı Kapat seçeneği ile cihazın parolasını kapatın ve tekrar açın



- Uygulama içi satın alma ve ücretsiz uygulamaları indirmede şifrenizin hatırlanmasını istemiyorsanız Touch ID ve Parola bölümünde yer alan iTunes ve App Store seçeneğini kapatın.
 
 
iPhone ve iPad'de iOS 8.3 App Store Parola Ayarı hatası düzeltme
 
- iPhone veya iPad cihazınızdan Ayalar > iTunes ve App Store seçeneğine tıklayın



- Apple kimliğinizden çıkış yapıp tekrar giriş yapın

- Eğer App Store’dan uygulama indirmede Touch ID seçeneğini kullanmayı tercih etmiyorsanız; Apple kimliğinizin altında Parola Ayarları seçeneği aktif hale gelecek.

Parola Ayaları seçeneğine tıklayın




- Gelen ekranda eğer ücretsiz uygulamaları indirirken şifre sormamasını istiyorsanız Parola Gereksin seçeneğini pasif yapın

Parola Ayaları seçeneklerinde ücretli uygulama satın aldıktan sonra yine bir ücretli uygulama veya uygulama içi satın alma seçeneği kullanacaksanız parolanın 15 dakika süreyle hatırlanmasını sağlayabilir veya her zaman parola istemesini sağlayabilirsiniz