Apple'ın geliştiriciler konferansında duyurduğu yeni mobil işletim sistemi iOS 8'de yeni özellikler ortaya çıkmaya devam ediyor. iOS 8'in beta sürümünün kullanıma sunulmasıyla birlikte, kamerada yeni özelliklerin eklendiği ortaya çıktı.
 
iPhone 6 ile birlikte kullanıma sunulacak iOS 8'de daha gelişmiş bir kamera özelliği kullanıcıları bekliyor. Yeni eklenen özellik sayesinde kullanıcılar çok daha fazla görüntü ayarını kendileri manuel olarak yapabilecek ve kameralarını kişiselleştirebilecek.
 


Bu özelliklerin en başında Android işletim sisteminde de kullanılan time-lapse özelliği. Video çekmeyi seven kullanıcılar bu özellik sayesinde, sinema tekniğinde profesyonel videolar çekecek.
 
Fotoğraf düzenleme konusunda da iOS 8 ile önemli yol kat edilmiş. Fotoğrafları kesme, düzenleme gibi temel özelliklerle birlikte artık fotoğrafı çekerken iOS 7′de olduğu gibi netleme yapmak istediğiniz alanı seçtikten sonra, fotoğrafın ışığını ayarlamanız mümkün hale geliyor. İsteğinize göre daha açık ya da koyu tonda fotoğraflar elde edebilirsiniz.
 
video##823##player

iOS 8 ile yeni gelen özelliklerden birisi de zamanlayıcı. Bundan böyle fotoğraf çekerken zamanlama yaparak fotoğraflarınızı 3 ya da 10 saniye sonra çekmek için iOS 8′e komut verebiliyorsunuz. Özellikle çekilen toplu fotoğraflarda herkesin olması için önemli özellik. Bill Savage adlı kullanıcı, iOS 8′in önemli kamera yeniliklerini bir videoda birleştirmiş, hemen aşağıdan izleyebilir ve iOS 8′in kamera özelliklerinin size neler getireceğine göz atabilirsiniz.