Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un en yeni sürümü iOS 9, kullanıcılarla buluşuyor. İlk olarak geçtiğimiz Haziran'da düzenlenen Apple Geliştiriciler Konferansı'nda duyurulan iOS 9,  Beta sürümleri ile geliştiriciler tarafından kullanılıyordu. iPhone 6S etkinliğinin ardından çıkış tarihide açıklanan iOS 9'un final sürümü nihayet bu gece iPhone ve iPad'lere geliyor. 
  
Peki, birçok yeniliği içinde barındırdığı söylenen iOS 9 sürümleri hangi telefonlara yüklenecek? İşte, iOS 9 güncellemesini alabilecek telefon modelleri!

iOS 9 GÜNCELLEMESİNİ YÜKLEYEBİLECEK TELEFONLAR 
iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Apple TV, iPad Pro ve iPad mini 4'ün lansmanının ardından 16 Eylül'de yayınlanacağı kesinlik kazanan iOS 9 güncellemesinden faydalanabilecek telefonların listesi şöyle: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus (hali hazırda iOS 9 ile gelecekler), iPad 2, iPad 3. ve 4. nesil, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2 ve iPad mini 3, ayrıca iPod Touch 5. nesil iOS 9

iOS 9 GÜNCELLEMESİYLE GELECEK YENİLİKLER 
iOS 9 güncellemesiyle birlikte iPhone, iPad veya iPod touch model bazı telefonlara yeni işlevler eklenecek. Bu işlevlerden en önemlisi hiç kuşkusuz "Güç Tasarrufu Modu" olacak. iOS 9 güncellemesiyle batarya ömrünün 3 saate kadar uzaması bekleniyor. iOS 9 güncellemesi ile iPad üzerinde yazı yazmak artık daha kolay hale gelecek. Kısa yollara sahip yeni klavye ile birlikte, fiziksel klavye ile yapılanlar artık iPad'de dokunmatik ekranda daha kolay bir hal alacak. Kullanıcıların büyük sorun yaşadığı çoklu uygulamalar, daha basit olarak kullanılabilecek. "Siri ve HomeKit" uygulaması da iOS 9'un en çok merak edilen bir diğer özellikleri. Bu uygulamalarla; akıllı ev aletleri ve garaj kapıları kolayca kontrol edilebilecek. iOS 9 sürümünün ulaşım konusunda da ciddi çözümler getireceği iddialar arasında. Apple Maps transit özelliği ile toplu taşıma araçlarıyla ilgili bilgilere kolayca ulaşılabilecek. Durak ve yol bilgisi, sefer saati v.b. bilgiler, Transit Map'ten hem normal görüntü hem de uydu görüntüsü olarak yer alacak. 

iOS 9 GÜNCELLEMESİ NASIL YÜKLENECEK? 
iOS 9 güncellemesini yüklemek için Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek cihazınızı güncelleyebilirsiniz.
Cihazınızı ilk önce bilgisayarda kurulu olan iTunes üzerinden yedekleyerek güncelleme yapmanızı öneririz.

Wi-Fi üzerinden kablosuz güncelleme nasıl yapılır?
1- Cihazınızı şarja takın
2- Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye dokunun.
3- Güncellemeyi indirmek için İndir ve Yükle'ye dokunun. Aygıtınız Wi-Fi ağa ve bir güç kaynağına bağlıyken güncellemeler otomatik olarak indirilebilir.
4- İndirme işlemi tamamlandığında Yükle'ye dokunun veya güncellemeyi daha sonra yüklemek için Sonra'ya dokunun. Aygıtınızda parola etkinleştirildiyse, güncellemeyi yüklemeden önce parolayı girmeniz istenir.
 
Bazı iOS güncellemeleri kablosuz olarak indirilemez. VPN veya proxy bağlantıları aygıtınızın iOS güncelleme sunucularına bağlanmasını önleyebilir. Bu bağlantıları kullanıyorsanız kapatmanız gerekebilir.


 

iTunes üzerinden güncelleme nasıl yapılır?
- Cihazınızı bilgisayarınıza bağlayınız
- iTunes programını açın
- Resimde gösterilen 1. adımda bulunan cihazınıza tıklayın
- Gelen ekranda Güncelle seçeneğini seçin
- iTunes size cihaz yedeklensin mi diye soracak kabul edin ve güncelleme işleminin tamamlanmasını bekleyin
 
Cihazınıza güncellemeyi yükledikten sonra yaşadığınız sorunları bu sayfadan paylaşarak, güncellemeyi yükleyecek okuyuculara yardımcı olabilirsiniz.