iPhone ve iPad kullanıcılarının uzun süredir beklediği iOS 9, nihayet dün gece dağıtıma sunuldu. iPhone 6S'lerin etkinliğinde dağıtım tarihi 16 Eylül olarak açıklanan iOS 9, dün akşam TSİ. 20:00'de Apple kullanıcılarıyla buluştu.
 
Yaklaşık 1.2 GB boyutundaki güncelleme ülkemizde de eşzamanlı dağıtıma sunuldu. iOS 9 güncellemesi şu cihazlara geliyor:

iPhone 4s 
iPhone 5 
iPhone 5c 
iPhone 5s 
iPhone 6 
iPhone 6 Plus
iPhone 6S ve iPhone 6S Plus 
iPad 2
iPad 3. ve 4. nesil
iPad Air
iPad Air 2
iPad mini, 
iPad mini 2
iPad mini 3, ayrıca iPod Touch 5. nesilde iOS 9 alacak cihazlar arasında yer alıyor.

iOS 9 ile gelen yenilikler şöyle;

- Öncelikle Apple'ın sanal asistanı Siri'de bir takım geliştirmeler söz konusu. Siri, önemli günler ve toplantılar gibi konularda size zamanı geldiğinde hatırlatmalar yapabilecek.

- iPad için aynı anda birden fazla işlemi yürütme - Multitasking özelliği geliyor.

-Yazdığınız yazıları düzenlemek için klavyede daha fazla seçenek ve daha rahat kullanım. Ve tabii ki yeni kısayollar.

-Geliştirilmiş güvenlik duvarı.

Bu işlevlerden en önemlisi hiç kuşkusuz "Güç Tasarrufu Modu" olacak. iOS 9 güncellemesiyle batarya ömrünün 3 saate kadar uzaması bekleniyor. 

iOS 9 güncellemesi ile iPad üzerinde yazı yazmak artık daha kolay hale gelecek. Kısa yollara sahip yeni klavye ile birlikte, fiziksel klavye ile yapılanlar artık iPad'de dokunmatik ekranda daha kolay bir hal alacak. 

Kullanıcıların büyük sorun yaşadığı çoklu uygulamalar, daha basit olarak kullanılabilecek. 
"Siri ve HomeKit" uygulaması da iOS 9'un en çok merak edilen bir diğer özellikleri. Bu uygulamalarla; akıllı ev aletleri ve garaj kapıları kolayca kontrol edilebilecek. 

iOS 9 güncellemesini yüklemeden önce mutlaka iTunes üzerinde cihazınızı yedekleyin. iTunes yedeklemesinin nasıl yapılacağını buraya tıklayarak hazırladığımız haberde okuyabilirsiniz.