TİB’in Twitter‘a erişimi engellemesiyle birlikte kullanıcılar alternatif erişim yöntemlerini de aramaya başladı. Mobil cihaz ve bilgisayar kullanıcılarının Twitter’a ve kapatılabilecek diğer sosyal ağlara ulaşmaya devam edebilmeleri için virtual private network VPN uygulamaları ön plana çıktı. İşte o uygulamalar:
 
HotSpot Shield



Türkiye’de en çok tercih edilen VPN sağlayıcı araçlardan biri olan HotSpot Shield, Aylık beş dolar veya yıllık 30 dolar gibi ücretler karşılığında satın alınabiliyor. Para vermek istemeyen kullanıcılar için ise ücretsiz bir sürüm mevcut ancak bu sürümde sadece Amerika sunucusundan bağlantı veriliyor ve reklamları da beraberinde getiriyor.
HotSpot Shield uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz
 
Onavo


 
iPhone ve iPad kullanıcıları için sunulan Onavo Apple cihazları için oldukça iyi bir VPN aracı. Kotalı internet kullanıcıları için mobil verileri %80′e kadar sıkıştırabilen Onavo, engellemeleri aşabiliyor ve anonim kalmayı sağlayabiliyor. Ücretsiz olan Onavo’yu buraya tıklayarak indirilebilirsiniz.
 
TunnelBear


 
TunnelBear basit bir VPN programı. TunnelBear’ı farklı kılan durduk yere bilgisayarınızı trojan dolduran programlardan olmaması. Kullanımı ise çok basit; sol üstte duran anahtarı “off”tan “on”a getiriyoruz, karşımıza çıkan “bu uyarıya güveniyorum” kısmını seçip “tamam”a basıyoruz. Artık dilediğiniz siteye ulaşabilirsiniz. Bu arada TunnelBear Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi Türkiye’deki kullanıcılar için tekrar sınırsız hizmet vereceğini açıkladı.
Tunel Bear uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

NOT: iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Mac, Windows bilgisayarlar için resimli DNS değiştirme ve yeni DNS ayarları için aşağıdaki banta tıklayabilirsiniz.