İki hafta önce bir sürpriz yaparak iOS 12.0.1’i kullanıcılar ile buluşturan Apple, geçtiğimiz hafta ise iOS 12.1 Beta 5 güncellemesini yayınlamıştı. Bugün ise New York’ta düzenlenen etkinlik ile birlikte iOS 12.1 güncellemesi yayınlandı! 

iOS 12.1 güncellemesi yayınlandı!

Bugün New York’ta düzenlenen etkinlik ile birlikte yeni iPad Pro ve Mac modellerini lanse eden Apple, etkinliğin hemen ardından iOS 12.1 güncellemesini yayınladı.

Yeni güncelleme ile birlikte Apple, iOS kullanıcılarına birçok dikkat çekici özelliği kullanıma sunuyor. Bu özelliklerden ilk olacak olan eSIM özelliği sonunda iOS 12.1 destekleyen iPhone modelleri için kullanıma sunulmuş durumda.

Bu özellik sayesinde Apple, sanal sim kart desteği sayesinde telefonlarını çift SIM kart desteği sunabiliyor. Henüz bu özelliğin ne zaman ülkemizde kullanıma sunulacağı bilinmese de, yeni özellik birçok iPhone kullanıcısının işine yarayacak.

Yeni güncellemeyle birlikte sunulan bir diğer yenilik ise portre modu üzerinde yapıldı. Bilindiniz üzere, geçtiğimiz günlerde resmi tanıtımı yapılan iPhone XS ve iPhone XS Max modellerinde, alan derinliği için özel bir kontrol mekanizması duyurulmuştu. Söz konusu bu özellik ise  çekilen fotoğraf sonrasında, derinliğin değiştirilebilmesini olanak sağlıyor.

Apple ise, iOS 12.1 güncellemesi ile bu özelliği biraz daha geliştirip, fotoğraf çekimi sırasında derinlik etkisinin değiştirilebilmesine olanak sağlıyor.

Bunların haricinden dikkat çeken bir diğer yenilikse,  32 kişiye kadar artırılabilen Grup FaceTime olarak karşımıza çıkıyor. Grup FaceTime ile aynı anda 32 kişinin sesli ve görüntülü olarak bir arada görüşmesi mümkün olacak. Bu ekranda konuşan kişinin görüntüsü daha öne çıkarken diğerleri küçülecek. Üstüne tıkladığınız kişinin de büyümesi sağlanıyor.

Yine bu özellik sırasında filtreler, Animoji ve Memoji için destek geliyor. iPhone, iPad ve Mac ile Grup FaceTime kullanımı mümkün olacak. Ayrıca yeni güncelleme ile birlikte merakla beklenen 70 yeni emoji de kullanıcılara sunuldu. Son olarak ise yeni güncelleme ile birlikte pil kullanımı ve performans konusunda birçok iyileştirme gerçekleşti.