Apple’ın iPhone 13 başta olmak üzere tüm iPhone’larının üretiminde en önemli ortaklarından Foxconn, geçtiğimiz ay Çin’deki Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Shenzhen şehrindeki fabrikasında üretim hattını kısa süreyle durdurmak zorunda kalmıştı. Bu durumun iPhone’ların tedarik zincirini önemli ölçüde etkileyeceği ihtimali konuşulurken, şirket şimdi de iyi bir haberle gündeme geldi.

The Economic Times’ın haberine göre; Apple, iPhone 13 modellerini (Pro hariç) Hindistan’ın Chennai şehrinde bulunan Foxconn fabrikasında üretmeye başladı. Araştırmalara göre dünyanın ikinci en büyük akıllı telefon pazarı olan Hindistan halihazırda ilk iPhone SE ve iPhone 11′in üretimine de ev sahipliği yapıyor.

Apple konuyla alakalı yaptığı açıklamada “Gelişmiş kamera sistemleri ve A15 Bionic çipin inanılmaz performansıyla iPhone 13’ü tam burada, yerel müşterilerimiz için Hindistan’da üretmeye başlamaktan heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullanırken, analistler de Hindistan’ın Apple için önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Araştırma şirketi Counterpoint Research’ün Başkan Yardımcısı Neil Shah’a göre Hindistan’da satılmakta olan dört iPhone’dan üçü ülkede üretiliyor. Apple, 2021 yılında 5 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirerek yıldan yıla yüzde 108 büyüme kaydetti ve Hindistan’daki akıllı telefon pazarının toplam yüzde 4’üne sahipti.

Yeni iPhone 14 zamlı gelecek

 

Apple, çalıntı iPhone'ları onarmayacak