Apple, ürünlerin lansmanı için şirket yöneticilerinin yer aldığı önceden kaydedilmiş bir video sunacak ve bu video YouTube ve Apple'ın web sitesinde yayınlanacak. Geçen yılki etkinlik yaklaşık bir buçuk saat sürmüştü. Apple, 2020'den bu yana ürün vitrinlerinde önceden kaydedilmiş videolar kullanıyor.

Yeni iPhone’lar satışlardaki düşüşü önleyebilir

Apple'ın lansmanları şirket için önemli bir yere sahip. Apple, gerçekleştirdiği lansmanlar sayesinde ürünler için bir heyecan yaratıyor ve yılın en büyük satış dönemi olan Aralık çeyreğine doğru bir pazarlama fırtınasına zemin hazırlıyor. Apple'ın geçen yılki lansmanından bu yana 31 milyon kişi YouTube lansman videosunu izledi. Bu da müşterilerin hâlâ doğrudan şirketten bilgi almayı sevdiğini ortaya koyuyor.

Teknoloji devi bu yıl yeni iPhone'ların, satışlardaki düşüşü önleyeceğini, Huawei'nin yenilenen rekabetini savuşturacağını ve Android telefon sahiplerini geçiş yapmaya ikna edeceğini umuyor.

Apple ayrıca, 2024'te planlanan lansman öncesinde yeni VR kulaklığı Vision Pro'yu da Haziran ayında duyurdu. Şirket, geliştiricilerin ilgisini çekme çabalarına ilişkin bir güncelleme sunabilir ancak bu ürünle ilgili daha fazla ayrıntının muhtemelen gelecek yıla kadar yayınlanmayacağı öngörülüyor.

Dört yeni iPhone modeli

Apple'ın 2020'den bu yana uyguladığı modeli sürdürerek dört yeni iPhone modeli piyasaya sürmesi bekleniyor. Apple'ın, biri 6,1 inç ekranlı ve diğeri 6,7 inç ekranlı olmak üzere iki boyutta orta sınıf iPhone'un yanı sıra titanyum kasalı ve daha iyi kameralı iki boyutlu üst düzey 'Pro' telefonları piyasaya sürmesi bekleniyor.

Bu yılki en büyük değişikliğin, Apple'ın 2012'de 'gelecek on yıl için' iPhone şarj cihazı olarak piyasaya sürülen tescilli Lightning bağlantı noktasının yerini alacak USB-C şarj bağlantı noktası olması bekleniyor.

Apple Watch

Geçtiğimiz yıl Apple, Eylül ayında Apple Watch Series 8'i ve Ultra adında yeni bir üst düzey titanyum modelini piyasaya sürmüştü. Her ne kadar Apple'ın saatleri genellikle yıldan yıla iPhone'lar kadar büyük değişiklikler yaşamasa da, her ikisinin de bu yıl güncelleme alması muhtemel. Apple'ın ana akım saatleri 2018 yılından beri aynı boyut ve şekle sahip.

Analistlere göre şirketin yeni saatlerin içindeki çipi yükseltmesinin yanı sıra sağlık sensörlerini de güncellemesi bekleniyor. Ancak Apple'ın, gelecek yıl cihazın 10. yıl dönümü olması nedeniyle, daha büyük değişiklikleri bekletmesi de ihtimaller arasında.

Çin'de iPhone yasağı!

 

iPhone 15 yeni renkleri ile geliyor!

 

İlk nesil iPhone binlerce dolara alıcı buldu

 

iPhone'nun 'i'si nereden geliyor? Gizem çözüldü!