Apple, dün kendisine karşı açılan yeni bir grup davasıyla karşı karşıya kaldı. New York'ta açılan dava, Apple'ın bilinçli olarak son iOS 9 yükseltmesi ile eski cihazları felce uğrattığını iddia ediyor. Chaim Lerman öncülüğündeki 100 kişilik grup şirketten 5 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Bir iPhone 4S sahibi olan Lerman, Apple'ın yükseltmenin eski cihazlar üzerinde olumsuz etki yaratacağı konusunda düzgün bir şekilde,kullanıcıları uyarmadığını iddia ediyor. Grupta yer alan yüzlerce üye iPhone 4S cihazlarının kelimenin tam anlamıyla batağa saplanmış durumda olduğunu ve kendilerinin çalışmayan bir cihaz ya da yeni bir telefona yüzlerce dolar harcama arasında seçim yapmaya zorlandıklarını söylüyorlar.

Davacılar, güncellemeden sonra cihazlarının dokunmatik ekran tepki süresinde önemli ölçüde yavaşlama olduğunu, uygulamaların geç açıldığını ve telefonun genel performansında tüm yönleriyle birçok problemin meydana geldiğini belirtiyorlar. Grup, Apple'ın yükseltmenin olumsuz etkilerinin farkında olduğunu, ama yine de iOS 9'un cazip özelliklerinin reklamını yapmaya devam ettiğini belirtiyor.

Bir kez iOS 9 yükseltmesi yapıldıktan sonra önceki sürümlere geri dönmenin mümkün olmaması, eski cihaz sahiplerini çaresizliğe sürükleyen en önemli etken durumunda. New York Bölge Mahkemesi Yargıcı Sterling Johnson'ın başkanlık ettiği davanın duruşmalarıyla ilgili ise henüz netleşmiş hiçbir bilgi yok.