Apple’da tarih değişmedi. Yeni nesil iPhone ve akıllı saatin tanıtımının ardından şirketin hissesinde önemli dalgalanmalar görüldü. Apple hissesi dün akşam gerçekleştirilen iPhone 6, 6 Plus ve iWatch tanıtımlarının ardından Yeni iPhone’lar, Apple ile ödeme sistemi ve akıllı saat tanıtımıyla yüzde 4,5’e yakın değer kazanan hisse, sonrasında yüzde 2,2 değer kaybetti. Hissedeki değer kaybında borsalardaki dalgalanmanın etkili olabileceği ifade edildi, net bir neden gösterilmedi. 
 
DAHA ÖNCE DE DÜŞMÜŞTÜ
 
Şirketin geçmişine bakıldığında, sadece iPhone 3GS ve 4S'te hissesin yükseldiği, diğer tüm ürünlerde hissede önemli değer kayıpları yaşandığı görüldü. İşte Apple’ın ürün lansmanları ve hisse performansları:
 
iPhone 3G
 
Hisse etkinlik günü yüzde 1,7, ürünün piyasaya sürülmesine kadar yüzde 5, ürünün piyasaya sürüldüğü gün yüzde 1,6 değer kaybetti.
 
iPhone 3GS
 
Hisse etkinlik günü sakin kaldı, ürünün piyasaya sürülmesine kadar yüzde 3 değer kaybederken, ürünün piyasaya sürüldüğü gün yüzde 1 değerlendi.  
 
iPhone 4
 
Hisse etkinlik günü yüzde 2,8, ürünün piyasaya sürüldüğü gün yüzde 0,7 değer kaybetti.
 
iPhone 4S
 
Hisse etkinlik günü yüzde 0,6 değer kaybederken, ürünün piyasaya sürüldüğü gün yüzde 1,2 değerlendi. Ürünün tanıtımı ile piyasaya sürülmesi arasında geçen sürede de yüzde 13’e yakın artış yaşandı.
 
iPhone 5
 
Şirketin hissesi, etkinlik günü sakin kalırken, ürünün piyasaya sürüldüğü gün 0,3 değer kaybetti.
 
iPhone 5S / 5C Şirketin hissesi, etkinlik günü yüzde 2,3, ürünün piyasaya sürüldüğü gün 2,2 değer kaybetti.