Teknoloji dünyasının merakla beklediği iPhone 6S'in tanıtılmasına artık sayılı zaman kaldı. iPhone 6S hakkında en çok merak edilen konuların başında, cihazın bükülmelere karşı dayanıklı olup olmayacağı geliyor. Çünkü geçen yıl satışa sunulan iPhone 6 modellerinin kolay bir şekilde büküldüğünün ortaya çıkması, büyük yankı bulmuştu. Hatta iPhone 6 ve iPhone Plus için birçok bükülme testi gerçekleştirilmişti.
 
Yeni iPhone 6S'lerinde aynı akıbeti yaşayıp yaşamayacağı merak konusu. Unbox Therapy isimli Youtube kanalı bu merakı giderecek bir test gerçekleştirdi. Unbox Therapy, temin ettiği ( nereden temin edildiği bilinmiyor) yeni iPhone 6S kasasıyla gerçekleştirdiği bükülme testi, bu konuyu açıklığa kavuşturdu.
 
Güçlendirilmiş 7000 serisi alüminyum ile yapılan iPhone 6s'in kasasının oldukça dayanıklı olduğu tahmin ediliyordu. Bu yeni yayınlanan test videosu da bunu kanıtlar nitelikte. Zira iPhone 6s'in kasası 39 kg basınca kadar dayanabiliyor. 39 kg'dan fazla bir basınçta ise bükülmeye başlıyor. Bu rakam iPhone 6 Plus'ta ise sadece 13 kg'dı. Yani yeni iPhone 6s'in kasası, iPhone 6 Plus'a oranla 3 kat daha dayanıklı.
 
İşte Unbox Therapy tarafından yayınlanan o test videosu;

video##1946##player