Apple'ın bu yılın sonuna doğru tanıtacağı iPhone 6S hakkında yeni bilgiler geliyor. The Wall Street Journal'ın yayınladığı habere göre, Apple yeni nesil iPhone'lara basınç algılama teknolojisi olan Force Touch'ı ekleyecek. Mesela yeni MacBook'ta yer alan Force Touch hafif dokunma ile sert dokunma arasındaki farkı anlayabiliyor.
Tedarikçi kaynaklı olan raporda Apple'ın mevcut planlarında ekran boyutlarının 4.7 ve 5.5 inç olmaya devam edeceği belirtilmiş. Diğer bir deyişle benzer çözünürlük olacak. Yeni bir renk seçeneği için de olasılık var. Cupertino merkezli şirketin uzay grisi, gümüş ve altın rengi dışında iPhone'lara pembe renk seçeneğini de eklemeyi düşündüğü rivayet ediyor. Donanım bileşenlerinin üretimi ise mayıs ayında başlayabilir. Rapor çeşitli tedarikçilerle teknoloji ve tasarımların test edildiğini, ancak Apple'ın genellikle bunları kesinleşmiş ürüne dönüştürmediğini de vurguluyor.
Dün yayınlanan Çin kaynaklı başka bir rapor ise iPhone 6S'te (ve tabii ki iPhone 6 Plus'ta) SiP çözümünün kullanılacağını iddia etmişti. Apple Watch'ta yer alan SiP diğer adıyla System in Package/Paket sistem içinde uygulama işlemcisi , bellek, depolama, destek işlemciler ve sensörler yer alıyor. SiP, geleneksel PCB'ye göre (Baskılı devre kartı) iç kısımda daha az yer kaplıyor. Son bomba iddiaya göre Apple, iPhone 7'de SiP kullanarak devre kartını iç donanımdan çıkaracak.