Apple'ın yeni üst seviye modeli iPhone 7 modeliyle ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günaçıkladığı son çeyrek verilerinde tarihinin en yüksek karını elde etmeyi başaran Apple, bu başarısını sürdürmek ve geliştirmek için daha yüksek iPhone satışlarına ihtiyaç duyacak. Bunun için çalışmalarını sürdüren firma görünüşe göre iPhone 7modelinde yeni teknolojilere de yer verecek.

Bloomberg'in bugün yayınladığı raporlara göre, iPhone 7'de kablosuz şarj teknolojisi olacak ancak bu teknoloji diğerlerine göre daha gelişmiş olacak. Belirtilene göre iPhone 7'de 'uzun menzil' şarj teknolojisi olacak. Yani şu anki kablosuz şarj teknolojilerinde olduğu gibi cihaz herhangi bir cihaza ya da nesneye dokunma ihtiyacı duymayacak.

Günümüzde kullanılan Qi gibi kablosuz şarj teknolojileri yalnızca 35mm mesafeden güç iletimi yapabiliyor. Yani şarj olacak olan cihaz, güç kaynağına neredeyse temas halinde olması gerekiyor.

Bugünkü raporlara göre 'keskin kenar' olarak adlandırılan bu yeni şarj teknolojisi ile iPhone 7, 1 metre mesafeden bile şarj olabilecek.