Apple, iPhone 6 satışlarıyla birlikte yılın ilk çeyreğinde büyük bir gelir elde etmişti. Yılın ikinci üç aylık döneminde Apple'ın aynı performansı devam ettirip ettirmediği ve mali performansı merak ediliyor. Analiz çevreleri, bu merakı gidermek için Apple'ın ikinci çeyrekteki performansı için çeşitli raporlar yayınlamaya başladılar bile.
 
KGI analiz şirketinden Ming-Chi Kuo, pazar araştırması yaparak Apple hakkında elde ettiği tahmini satış rakamlarını yatırımcı müşterileri ile paylaştı. Raporda en dikkat çekici detay iPhone satışları artarken, iPad satışları düşüyor.
 
Tahminlere göre Apple'ın yılın ikinci çeyreğindeki iPhone satışları 54.2 milyon civarında. Bu da yıllık yüzde 54 artışa tekabül ediyor. 8.8 milyon adet satan iPad modelleri ise yıl bazında yüzde 33.5 kayıp yaşadı.
 
Henüz dünyanın pek çok ülkesinde piyasaya sürülmeyen Apple Watch akıllı saatinin ise 3.9 milyon adet satış yaptığı tahmin ediliyor. Bazı analizlerde bu rakam 5 milyon civarındaydı. Sadece üç ay içerisinde elde edilen satış rakamı ile Apple'ın giyilebilir cihaz pazarında liderliğe yükselmiş olabileceği ifade ediliyor.
 
Kuo içinde bulunduğumuz üç aylık dönemde iPhone satışlarının 40.1 milyon gerileyeceğini düşünüyor. Dönemsel durgunluk nedeniyle genel anlamda bir düşüş ve iPhone 6S serisinde yer alacak Force Touch teknolojisinin üretim zorlukları nedeniyle de Eylül ayında yeni serinin beklenenden daha az satış yapması bekleniyor.
 
iPad satışlarının bu dönemde yıllık yüzde 23 düşüş göstereceğini belirten Kuo ayrıca Apple Watch akıllı saatinin 5.5 milyon satış ile tüm yılı 15 milyon rakamı civarında kapatacağını ifade ediyor.