Apple akıllı telefon endüstrisinde oldukça trend yaratan bir firma. Çift kameralar, tam ekran tasarımı ve akıllı telefonlarında yüz tanıma gibi yeni özellikleri tanıttıktan sonra çeşitli üreticiler bu özelliklere sahip telefonları piyasaya sürüyor. Amiral gemisi telefonlarının boyutları artsa da, Apple'ın geçen yıl piyasaya sürülen 4 inçlik iPhone SE, kapsamlı satışı başarmıştı. Yeni gelen söylentiler, Apple'ın ikinci nesil iPhone SE'yi önümüzdeki yıl piyasaya çıkaracağını iddia ediyor.

Çin medyasına göre, son raporlar iPhone SE'nin pek çok bölgede şirketten en çok satan akıllı telefonlardan biri olduğunu ortaya koydu. Dolayısıyla, Cupertino merkezli şirketin, 2018 yılının ikinci yarısında iPhone SE 2’yi tanıtma olasılığı yüksektir.

Özelliklere gelince iPhone SE 2, geçen yılki iPhone 7 akıllı telefonuyla benzer özelliklere sahip olacak şekilde tasarlandı. Bu nedenle, iPhone 7 gibi Apple A10 yongasetini kullanacağı söyleniyor. Dokunmatik ID sensörünün yanı sıra 4 inçlik ekranın da muhafaza edilmesi bekleniyor. Telefonun orijinal iPhone SE ile aynı fiyatta olabileceği söyleniyor. Çin'de yaklaşık 2.988 Yuan (450$) fiyat etiketine sahip olabilir.

Apple da dahil olmak üzere bir çok akıllı telefon üreticisinin tam ekran tasarım telefonlarını piyasaya sürdüğü göz önüne alındığında, iPhone SE 2’nin ne kadar ilgi göreceği merak konusu.