Geçtiğimiz günlerde iPhone'ların mesajlar uygulamasında ortaya çıkan açık, Apple'ın diğer cihazlarınıda etkiledi. 

UOD (Unicode of Death) adındaki hata iPhone'un mesajlar uygulamasının çökmesine neden olmuştu. Guardian'da yayınlanan bir habere ve kullanıcı şikayetlerine göre yaşanan bu hata Mac, iPad ve Apple Watch'ta da görülmeye başladı. Unicode problemi WhatsApp, Twitter ve Snapchat dahil olmak üzere 3. parti sosyal ve mesajlaşma uygulamalarını da etkiliyor.

Teknokulis'te yer alan habere göre, sorunun iOS ve OS X'in CoreText olarak adlandırılan metin motoru yapısında hatadan kaynaklandığı düşünülüyor. Görünüşe göre Unicode karakterlerinin belirli bir dizisi hatayı tetikliyor. Twitter ve Snapchat gibi bazı uygulamaların metin ve düzenlemeleri yönetmek için CoreText yapısı içine girmeleri ise hatadan etkilenmelerini sağlıyor. Raporlarda Arapça, Çinçe ve Marathi dilinden gelen bazı karakterlerin Apple'ın metin işleme sistemini tıkadığı yazılmış.

Mesela Twitter'ın direkt mesajda nasıl etkilendiği alttaki videoda var. Gelen mesaj sonrasında Twitter uygulaması RAM'in olmasına sebep oluyor ve sonrasında iPhone çöküyor.
Teknolojigundem