Apple'ın haziran ayında tanıttığı iOS 7 işletim sisteminin final versiyonu için beklenen gün geldi çattı. Bugün iPhone ve iPad kullanıcıları iOS 7 işletim sisteminin son versiyonuna kavuşacaklar.
Apple'ın büyük umutlarla çıkardığı iOS 7 işletim sistemini iPhone 4 ve üstü cihazlara sahip olanlar kullanabilecek. Ancak dün çıkan haberlerde iPhone, iPhone 3G ve iPhone 3GS sahiplerininde, yeni işletim sistemini kullanabilme imkanına kavuşabilecekleri gündeme gelmişti.
Bununla beraber iPad 2, iPad Mini, Retina ekranlı iPad ve 5. Jenerasyon iPod Touch sahipleri de iOS 7’yi kullanabilecek.
İndirmeden önce yapmanız gerekenler
iOS 7’yi indirmeden önce mevcut tüm uygulamalarınızın da güncel olması gerekiyor. Ayrıca güncelleme yapmadan önce cihazınızdaki verileri yedeklemenizi öneririz. iPhone’da yedekleme almak için Ayarlar > iCloud > Saklama Alanı ve Yedekleme bölümüne ulaşıp “Şimdi Yedekle” (Back Up Now) butonuna basmanız yeterli
Yedeklemeyi başlatmadan önce cihazınızda gereksiz fotoğraf, uygulama vs bulunuyorsa bunu silmenizi öneririz. Bu yedekleme işlemini hızlandıracaktır.
iTunes üzerinden yedekleme için ise bilgisayarınızda kurulu bulunan iTunes açıkken ve iPhone bilgisayara bir USB kablosu ile bağlı durumdayken iPhone’u seçip ve Yedek Al (Back Up Now) butonuna tıklamak gerekiyor.
Yeni işletim sisteminin boyutu da bir hayli büyük olacağından güncellemeyi 3G yerine Wi-Fi üzerinden yapmanızı öneririz. Güncellemeyi önce bir Mac bilgisayara indirip, daha sonra bir transfer kablosu aracılığıyla işletim sistemini cihazınıza yüklemeniz de mümkün.