İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir röportajda, batıyla ilişkilerini geliştirmek için adımlar atan ve eski liderlerden daha ılımlı bir portre çizen yeni İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi eleştirirken İranlı gençlere seslendi.
BBC Farsça’ya verdiği röportajda konuyu İran’ın nükleer programından özgürlükler noktasına getiren Netanyahu, İranlılara “gerçekten özgür olsalar kot pantolon giyebilir, batı müzikleri dinleyebilir ve serbest seçim haklarına sahip olurlardı” dedi. Ancak Netanyahu bu sözleriyle alay konusu oldu.
İranlılar kot pantolon giymenin yasak olmadığını ve batı müziklerini dinleyebildiklerini #jeans ve #westernmusic etiketleriyle Twitter’da alaycı bir dille paylaştılar.
Pek çok İranlı kot pantolonlu fotoğraflarını Twitter’da paylaştı. Twitter’da sıklıkla paylaşılan bir kare ise “Sayın Netanyahu İran’da kitle imha silahı satılan bir dükkan var” notu düşülen, yarı resmi haber ajansına ait bir kot mağazası fotoğrafı oldu.
Netanyahu’nun, ABD ve batılı ülkelerle ılımlı ilişkiler yürütmeye başlayan, nükleer program nedeniyle uygulanan yaptırımların hafifletilmesini sağlayan Ruhani’nin diplomatik adımları hakkında endişeleri bulunduğu biliniyor.
Röportajın devamında İsrail Başbakanı, İran’da sosyal medyaya ve uydu yayınlarına uygulanan sansürü, kadınlara ve geylere yönelik hükümet uygulamalarını eleştirdi, “İranlılar bunu hak etmiyor” dedi.