Terör örgütü IŞİD tarafından Fransız televizyonu TV5 Monde’a siber saldırı düzenledi. Fransa’nın 200 ülkeden fazla ülkeye yayın yapan TV5 medya grubunun 11 kanalı ve sosyal medya hesaplarının siber korsanlar tarafından hacklenmesi alarm zillerini çaldırdı.
 
TV5 Monde’un genel müdürü Yves Bigot bunun uzun zamandır planlanan bir saldırı olduğunu ifade etti: “Kimliği belirsiz kişilerin birkaç defa sistemimize girmeye çalıştığını farkettik. Bu yüzden de bu bizi söz konusu girişimlerin bir süredir planlanan bir saldırının parçası olduğunu düşünmeye sevk etti.” Kanalın Facebook ve Twitter hesapları üzerinden IŞİD yanlısı mesajlar yayınlandı. Fransız hükümeti siber saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.
 
Kültür Bakanı Fleur Pellerin, Fransa’daki bütün medya gruplarını siber güvenliklerini görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı.
 
Askerlerin bilgileri
TV5’in sosyal medya hesabından da IŞİD’e karşı operasyonlarda yer alan askerlerin yakınlarının kişisel bilgileri yayınlandı. Başbakan Manuel Valls, yayınladığı mesajda saldırıyı ‘ifade özgürlüğüne kabul edilemez bir hakaret’ olarak değerlendirdi. İçişleri Bakanlığı ise soruşturma açılacağını duyurdu.
(Kaynak Euronews)