Bütünsel bir strateji olarak mobilite artık kaçınılmaz, güvenli ağ ve sanal masa üstleri bunun temeli. Bu noktada ise çözüm uçtan uca bir Kurumsal Mobilite Yönetimi stratejisine sahip olmak. Citrix, sahip olduğu portföyüyle yılın tüm yeni bilgi işlem trendlerine şimdiden hazırlıklı durumda.
 
Mobilite ve esneklik geleceğin iş dünyası için en önemli kavramlardan ikisi. Giderek çok sayıda çalışan iş dünyasında da aynen özel hayatlarındaki gibi esnekliği bekliyorlar, iş ve boş zamanları için farklı ekipmanlar kullanmak istemiyorlar. Bu nedenle işletmelerden beklentiler çok büyük, çok sayıdaki nihai cihazı klasik yöntemlerle kontrol altına almak mümkün değil. En ileri Mobile Device Management (Mobil cihaz yönetimi-MDM) sistemleri bile burada yetersiz kalırken, bu noktada çözüm, uçtan uca Enterprise Mobility Management (Kurumsal mobilite yönetimi-EMM). Buna MDM’nin yanı sıra güvenli bir ağ ve güçlü performansa sahip sanal masaüstleri de dahil.
 
Mobilite konusu 2014 yılında da çok sayıdaki işletmenin ajandasında üst sıralarda yer alıyor. Önde gelen analistler Bring Your Own Device  ve esnek çalışma modelleri gibi trendler sayesinde mobilite çözümü  uygulayanların sayısının 2018 yılına kadar iki hatta üç katına kadar çıkacağını düşünüyor. Yeni çalışma biçimleri ve bu şekilde Kurumsal Mobilite’yi kendini adapte etmeyen firmalar uzun vadede ne yerel, ne de küresel rekabette şansa sahip olamayacaklar. Bu bağlamda organizasyonun tamamına hitap eden, geniş kapsamlı bir strateji çok daha kalıcı bir başarı vadediyor.
 
Temel olarak stabil ve esnek bir alt yapı
 
Bilgi işlem kaynaklarına mobil erişim kesintilere karşı güvenli ve esnek biçimde genişleyebilen bir alt yapının en önemli temeli. Bir işletme, kendi bilgi işlem merkezini bir Private Cloud’a dönüştürdüğü takdirde, bilgi işlem bölümü de yeni taleplere daha kolay yanıt verebilecek. Bu durumda bilgi işlem merkezi kendisini işletme dahilinde servis sağlayıcı olarak kabul ettirebilecek ve çalışanların değişen isteklerine daha kolay yanıt verebilecek. Bu tür bir alt yapının diğer bir köşe taşı ise esnek ve güçlü performansa sahip bir ağ.
Citrix, NetScaler gibi çözümlerle her bir çalışanın her zaman kendisine gereken veri ve uygulamalara ulaşması sağlanabiliyor. Üstelik bu durum, çalışanın nerede olduğundan ve hangi cihazla çalıştığından bağımsız olarak yapılabiliyor.
 
Gelecek nesil masaüstü sanallaştırması
 
Sanal masaüstü gelişmiş bir Kurumsal Mobilite stratejisinin olmazsa olmaz bir bileşeni. Desktop-as-a-Service (DaaS) bilgi işlem uzmanlarına göre 2014 yılı için önemli bir trend. Sanallaştırma çözümleriyle masaüstü  uygulamaları bilgi işlem merkezinde oluşturmak mümkün olabiliyor, üstelik mobil kullanıcılar ile CAD geliştiricisi gibi iddialı kullanıcılar için bile bu mümkün oluyor. Standart DaaS platformlarından farklı olarak Citrix esnek ve çeşitli boyutlardaki firmalara Pay-As-You-Go (Kullandığın kadar öde) modeli ile bu teknolojilere ulaşma imkanı sağlayan, kuruma özel ve uyarlanabilir çözümler sunuyor.
 
Citrix XenApp 7.5 firmaların çalışanlarının örneğin Windows uygulamaları değişik işletim sistemine sahip çok sayıda nihai cihazda kullanma imkanı veriyor. Şu ana kadar bu gibi uygulamaların çoğu zaman uzun bir süreç dahilinde farklı işletim sistemine sahip mobil cihazlar için yeniden geliştirilmesi gerekiyordu. Citrix HDX teknolojisindeki yeni gelişmeler sayesinde uygulamalar anında mobil olarak kullanıma açılmakta ve Multi-Touch fonksiyonları ile kullanılabilmekte.
 
Citrix portföyü ile tüm yeni BT trendlerine hazırlıklı durumda
 
”İşletmeler; Mobilite, Cloud-Networking ve Desktop-as-a-Service gibi konuları bu yıl görmemezlikten gelemeyecekler“ diyen Citrix Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Emrali, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Sahip olduğumuz portföyümüz ile bilgi işlem trendlerine hazırlıklı durumdayız. Bu sayede müşterilerimize Türkiye'de, bu önemli stratejik alanlara tek bir elden cevap verme imkanı sunuyoruz. Ayrıca gelecekteki taleplere de hazırlıklı olma fırsatı tanıyoruz.”
 
Citrix Hakkında
Citrix (NASDAQ:CTXS) insanların daha iyi çalışabilmeleri için yeni yöntemler geliştiren, sanallaştırma, ağ ve bulut alt yapısı konularında öncü bir şirkettir. Citrix çözümleri; bilişim teknolojileri ve hizmet tedarikçilerinin, uygulamaları, veriyi ve hizmetleri herkese, bütün cihazlara, ağlara ve buluta sorunsuzca taşıyan sanal ve mobil iş alanları oluşturmalarına, yönetmelerine ve güvenliğini sağlamalarına yarar. Citrix bu sene yenilikçilikte, bilişim teknolojileri sistemlerini kolaylaştırma ve daha üretken mobil iş stilleri yaratma alanında 25. yılını kutluyor. 2.9 Milyar dolar yıllık gelire sahip olan Citrix’in çözümleri 330.000’den fazla kurumda 100 milyondan fazla kişi tarafından kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için, tr.citrix.com