Louisiana eyaletindeki Uluslararası New Orleans Lisesi'nde son sınıf öğrencisi Barnes, cuma günü okulunda yaptığı konuşmada Cornell Üniversitesi'ne gideceğini söyledi.

Barnes, ABD'deki prestijli 8 üniversitenin oluşturduğu Sarmaşık Ligi'nde yer alan Cornell'de bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra yazılım alanına girmek istediğini belirtti.

5 üzerinden 4,98 not ortalamasına sahip 16 yaşındaki öğrenci, liseyi iki yıl erken bitirerek bu yıl mezun olacak.

Barnes, New York eyaletindeki Ithaca şehrinde yer alan Cornell'i "Sarmaşık Ligi'nde mühendislik alanında en iyi okul olduğu için tercih ettiğini" söyledi.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'e konuşan Barnes, "New Orleans'tan uzaklaşmak istiyorum. Şehrimi seviyorum ama dışarı çıkıp yeni deneyimler kazanmak ve daha önce görmediğim yeni şeyler görmek istiyorum" dedi.

Öğrenci, üniversite eğitimi boyunca "dünyayı anlamak ve farklı bir bakış açısı kazanmak istediğini" de belirtti.

Barnes, idollerinin eski ABD Başkanı Barack Obama ve ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey olduğunu ve onlardan tavsiye almak istediğini de söyledi.

Ailesinin desteğiyle başarılı olduğunu ifade eden Barnes, kazandığı burslarla ABD'de rekor kırdı.

Bir önceki rekorsa yine Louisiana eyaletindeki Lafayette'te yaşayan 21 yaşındaki Normadie Cormier'e aitti. Cormier, 2019'da 21 yaşındayken 130'dan fazla okuldan kabul alıp toplamda 8,7 milyon dolarlık burs teklifi almıştı.