Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S5'in yeni sürümünü yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Güney Koreli teknoloji devinin Galaxy S5 Prime adında yeni bir model üzerine çalıştığı ortaya çıktı.

video##766##player
 
Geçtiğimiz gün PhoneArena sitesi Galaxy S5 Prime'a ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaşmıştı. Aliüminyum metal arka kapaklı olarak tasarlanan Galaxy S5 Prime'ın bu seferde videoları paylaşıldı. TK Tech News’un yayınladığı videolarda, henüz duyurulmayan Galaxy S5′in metal sürümü Galaxy S5 Prime'ın prototipi olduğu iddia edildi.
Galaxy S5′e göre daha sağlam olacağı belirtilen cihazın, videolarda daha kalın bir tasarıma sahip olacağı görülüyor. TK Tech News’un yayınladığı videoda ayrıca S5 Prime’ın ekran çözünürlüğünün söylentilerdeki gibi 2K değil, Full HD olduğu belirtiliyor.

Videoda SM-906A kod adıyla görünen, Galaxy S5 Prime’ın beklenen özellikleri arasında 5,2 inç ekran, 2,46 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci, 3 GB bellek, 3000 mAh pil, 16 MP kamera ve Android 4.4.3 KitKat işletim sistemi yer alıyor.

ÇIKIŞ TARİHİ

Samsung henüz cihazın ismini dahi anmaktan kaçınıyor; ancak şirketin önünde gerçekleştireceği iki etkinlik bulunuyor. Bunlardan biri sağlıkla ilgili bir etkin olacak ve 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Bir diğeri ise haziran ayında gerçekleşecek ve yeni tabletlerin tanıtılacağı etkinlik… Bakalım cihaz bu iki etkinlikten birinde ortaya çıkacak mı? Bekleyip göreceğiz.