Apple'ın teknoloji dünyasına hareket kazandıracak yenilikleri sunacağı etkinlik başladı. Apple, TSİ 20.00'da başlayan etkinliğinde iPhone 5S ve ucuz iPhone modeli iPhone 5C'yi teknoloji dünyasına sunacak. Apple'ın Cupertino'daki tesisinde canlı yayın yapılmıyor, bu yüzden teknoloji dünyası gelişmeleri içerideki muhabirler aracılığıyla takip ediyor.



Gecede ilk olarak Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 7'ye yer veriliyor.

Teknoloji basının kilitlendiği etkinlikte sunulacak yeni telefonlar hakkında dönen son söylentiler şu şekilde:

 iPhone 5S ve ucuz-plastik model iPhone 5C görücüye çıkacak,

- iPhone 5S'in açma tuşunda parmak izi sensörü bulunacak (Wall Street Journal bu bilgiyi doğruladı),

- iPhone 5S'te 12-13 megapiksel kamera ve ikişi LED flaş bulunacak.

- iPhone 5C birçok renk seçeneğine sahip olacak.

Apple'ın merkez kampüsündeki etkinlikte sürpriz yaparak beşinci nesil iPad'i, hatta akıllı saati iWatch'u sunabileceği de söylentiler arasında...



iPhone 5C

Apple CEO’su Tim Cook, bu sene farklı bir yol izleyeceklerini belirterek IPhone 5 yerine iki yeni cihaz geliştirdiklerini söyledi. Daha önce internete sızan görüntülerdeki gibi ucuz iPhone olarak adlandırılan 5C beş farklı renk ile piyasaya sürülecek.

Fiyatı

5C'nin 16GB modeli 2 yıllık kontratla 99 dolara 32GB sürümü ise 199 dolardan satışa sunulacak. 5C kapakları ise 29 dolar olacak.

iPhone 5S

5S ile beraber beyaz, gri ve altın rengi de olacak. 5S'te 64-Bit çip ve A7 işlemci kullanılıyor. Çift led flaşa sahip olan 5S iPhone 5'e göre iki kat daha hızlı olacak. İlk olarak 2007'de tanıtılan iPhone'dan ise 56 kat daha hızlı.

5S'te 3G bağlantı ile 10 saaat konuşma süresi bulunuyor.

Saniyede 10 kare fotoğraf çekme özelliğine sahip kamera ile ağır çekim video çekme özelliği de bulunuyor.

Parmak izi tanıtımı

iPhone 5S ile ilgili en çok konuşulan söylentilerden biri de doğru çıktı. Artık iPhone'da parmak izi sensörü de var. Telefonunuzun kilit ekranını artık Touch ID ile açabileceksiniz. Parmak izi ekran tuşuna gömülü olacak.

Fiyatı

5S'in 2 yıllık kontrat fiyatları 16 GB için 199 dolar, 32 GB için 299 dolar, 64 GB için 399 dolar olacak.

Çıkış tarihi

iPhone 5C ve 5S içim 13 Eylül'de ön sipariş alınmaya başlayacak, 20 Eylül'den itibaren ise piyasada olacak.       

Tanıtımda ilk olarak Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 7 hakıında konuşuldu. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan iOS 7 18 Eylül’den itibaren iPhone 4 ve üstü, iPad 2, iPad mini ve 5. jenerasyon iPod touch sahipleri tarafından indirilebilecek.