Apple adına yılın en önemli tanıtım etkinliklerinden biri sona erdi. Şirketin en önemli teknoloji cihazları ise iki yeni akıllı telefon; iPhone 6s ve iPhone 6s Plus oldu. 4.7 inç ekranlı iPhone 6s ve 5.5 inç ekranlı iPhone 6s Plus modellerinde teknoloji altyapılarında önemli geliştirmeler dikkat çekti.

Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde yenilenen arka/ön kamera, işlemci, kablosuz bağlantı teknolojisi; geliştirilen RAM, ekran ve güçlendirilen alüminyum kasa öne çıkanlar olurken merak edilen sorularda biri de cihazlar için satışa sunulacaklar tarih oldu.

Apple tarafından paylaşılan bilgiye göre iPhone 6s ve iPhone 6s Plus model adına sahip yeni nesil akıllı telefonların piyasaya çıkış tarihi 19 Eylül 2015.

Öncesinde ön siparişlerinin alınmaya başlanacağı her iki modele dair satış tarihi kesinleşirken ABD, Fransa, Almanya’nın da aralarında yer aldığı pilot ülkelerde satışlara başlanacağı; sonraki süreçte ise diğer ülkeler için tedarik sürecinin ilk aşamasının tamamlanacağı belirtildi.

Bu durumda Apple’ın iPhone 6s serisi modellerini Türkiye’de satışa sunacağı tarih aralığı 20 Eylül ile 30 Eylül 2015 tarihleri arasında olabilir. iPhone 6 modelleri geçtiğimiz yıl 26 Eylül’de Türkiye’de satışa çıkmıştı.