İsviçrelileri, akıllı saat korkusu sardı. Apple Watch’un lanse edilmesinden sonra saat yapımının merkezi İsviçre’den de karşı atak geliyor. Büyük saat üreticisi Swatch’un CEO’su Nick Hayek, Apple’ın saatiyle rekabet edebilmek için var olan saat modellerine çip ekleyerek, tüketicilerin bu yolla ödeme yapmalarını sağlayacaklarını söyledi. Şirketin yıllık toplantısında konuşan Hayek, 2015 yılı sonuçlarının İsviçre Frank’ındaki düşüşe karşın çok iyi olduğunu belirtti.
 
NFC özellikli saat
İsviçreli firma, toplantıda yakın alan iletişimi (NFC) özellği olan, bina girişlerinde ya da temassız ödemede kullanılabilecek özelliklere sahip yeni saatleri piyasaya çıkarmayı planladığını da açıkladı. Firma, bu konuda İsviçreli bankalar ve otoriteler yanında Çinli kredi kartı birliği China UnionPay’le işbirliği yapıyor.
Hayek, sunumu sırasında ‘Swatch Touch’ serisi akıllı saatlerini ve ek olarak kablosuz özellikleri olan modellerini lanse etti. Ancak firma giyilebilir mobil cep telefonu şeklinde saatler üretmeyi planlamadığını belirtti. Nick Hayek, NFC çip özelliğine sahip ilk saatlerinin gelecek iki ayda, bluetooth özelliğine sahip olanların da yaz aylarında piyasaya çıkmış olacağını aktardı.