TÜBİTAK’ın 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri destekleme programı çağrısına 36 üniversite adına başvuruda bulunulmuş, İTÜ adına İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi ilk 10 üniversite arasına girerek destek süresinin 10 yıla kadar uzatılabileceği yıllık 1 Milyon TL hibe desteği almaya hak kazandı.
 
TÜBİTAK Desteği ile İTÜNOVA TTO, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin uluslararası ölçekte bilimsel ve teknolojik bilgi üretim kapasitesinin artırılması ve üretilen bilginin ticarileştirilerek topluma daha faydalı hale getirilmesi, bilimsel ve teknolojik bilgi üretim kapasitesinin akademi-sanayi işbirliği yolu ile artırılması ve bu bilgilere dayalı ortaya konan yeni teknolojilerin sanayiye sunulması, ulusal ve uluslararası fonlar aracılığıyla araştırmalara daha rahat bir hareket alanı sağlanması, üretilen bilginin korunması ve bu bilgiyi üretecek girişimcilere uygun platformlar yaratılması sağlanacaktır. Ayrıca 11 yıldır İTÜ sınırları içerisinde hizmet vermekte olan İTÜ ARI Teknokent, fiziksel ve finansal avantajlarının yanı sıra deneyim ve bilgi birikimini İTÜNOVA TTO’ ya aktararak verilecek hizmetlere katkıda bulunacaktır.
 
İTÜ’nün bilgi birikimini ve teknik altyapısını sanayiye etkin bir biçimde aktarılmasını sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunma misyonu ile kurulan İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İTÜNOVA TTO) TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı kapsamında aldığı desteğin proje sözleşmesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, AR-GE' den sorumlu İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, İTÜNOVA TTO Proje Yöneticisi Kenan Çolpan'ın da katıldığı törende imzalandı.