Siber saldırıya uğrayan şirketlerin sayısı gün geçtikçe artıyor ve saldırılar gittikçe ciddileşiyor. Hatta iş o kadar ciddileşti ki, bir sonraki büyük finansal krizin siber saldırılardan kaynaklanacağı tartışılıyor.  Tam da bu tartışmaların yaşandığı ortamda, ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan Chase, siber korsanların saldırısına uğradı.
Wall Street Journal'ın haberine göre ABD'de FBI, bilgisayar korsanlarının JP Morgan Chase'e düzenledikleri saldırıyı araştırıyor. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre FBI ve JP Morgan, düzenlenen siber saldırının büyüklüğü ve şirket için potansiyel maliyetleri üzerinde inceleme yapıyorlar. Bloomberg News'da yer alan habere göre ise saldırı Rus bilgisayar korsanları tarafından düzenlendi ve Ağustos ayı ortasında en az bir banka daha aynı şekilde siber saldırıya uğradı.
Son yapılan bir araştırmaya göre siber saldırıların geçtiğimiz yıl ABD ekonomisine 114 milyar dolarlık bir zarar verdiğini ortaya koydu. Önümüzdeki günlerde finans kuruluşlarına yapılan bu saldırıların artarak devam edeceği ve büyük zararlar vereceği düşünülüyor.