Açıklama Rus sitesi Prime’a konuşan Roskajztva Dijital Deneyim Merkezi başkanı Rus uzman Anton Kukanov tarafından yapıldı.

Kukanov, kablosuz kulaklık kullanıcılarının radyasyonla yakın temas kurmaları sebebiyle endişeli duyduklarını dile getirdi. Söz konusu kulaklıkların gün boyunca ya da uyurken kullanılmaması gerektiğini belirten uzman ayrıca cihazların sürekli olarak yüksek seste kullanılması halinde işitmeyi doğrudan etkilediğini belirtti.

Rus uzman, yüksek sesin, işitsel duyu hücrelerinin kademeli olarak yok ettiğini bunun da işitme kaybına yol açabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle kulaklıkların maksimum ses seviyesinde değil, en fazla iki saati aşmayacak şekilde günde üç saat dışında kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Son yüzyılda bilim adamlarının elektromanyetik frekansların gıda ve organik madde üzerinde etkisi olduğu keşfetmesi geniş çapta yankı uyandırmıştı.

Ardından kırk ülkeden bilim adamları, kablosuz kulaklıkların beyin kanserine neden olabileceğini savundular. Bluetooth teknolojisinin mikrodalga radyasyonuyla karşılaştırılabilecek denli tehlikeli bir elektromanyetik alanın kaynağı olduğunu vurguladılar.

Elon Musk'tan WhatsApp'ın kararına tepki! 'Bunu kullanın' çağrısı

 

Maske takarken de işe yarayan yüz tanıma teknolojisi geliştirdi