Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın tepki çeken, üzerinde “Sıcak diye orucu bozmayın burası daha sıcak. K. Atatürk” yazan fotoğraflı paylaşımı son olarak Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona'yı harekete geçirdi ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde açıklama yapan Rona, Karaaslan’ın yaptığı paylaşımın Mustafa Kemal Atatürk’e açık bir hakaret ve aşağılama olduğunu ifade etti.

'HESABI ELE GEÇİRİLMİŞ'
Yapılan incelemenin sonuçlarının Bursa Valiliği’ne iletildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer, “Bakanlığımıza ve valiliğimize gerekli bilgileri verdik. Mağdur arkadaşımız, savunmasında hesabının ele geçirildiğini beyan etti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu” dedi.

GERÇEKTEN HESABI ELE GEÇİRİLDİ Mİ
Karaaslan'ın sosyal medya hesabının ele geçirildiği yönünde savunması üzerine Bilişim Avukatı Ersoy Akdemir Hürriyet'e yaptığı açıklamada, iletişime geçilecek tek yetkili mercinin Twitter olduğunu kaydetti ve ekledi: "Twitter'la yazışma yapılmalı. Twitter kayıtları tuttuğu için onlarla irtibata geçilmeli. O tweet atıldığında Twitter'a hangi IP'den girildiği öğrenilebilir."

VPN servislerinin Twitter'ı yanıltabileceğine dikkat çeken Akdemir, farklı proxy sunucularının IP'leri gizleyebileceğine dikkat çekildi.

VPN VARSA TWITTER YANILABİLİR
İşin aslı VPN (Sanal Özel Ağ) gibi servisler varken, bir kişi attığı tweet veya yaptığı paylaşımdan doğrudan sorumlu tutulamayabilir; zira VPN'in çalışma mantığına bakıldığında kişinin internette iz bırakması oldukça güç ve farklı bir bilgisayara bağlanıp farklı IP kullanan kişinin o an attığı tweet'in kendisinin atıp atmadığı net anlaşılamayabilir.
Selim Öztürk / Hürriyet