Kaspersky Lab, FriendOrFoe uygulamasını hayata geçirdi. FriendOrFoe uygulaması, kullanıcıların arkadaşlarının ne kadar “faydalı” olduklarını değerlendirebilecekleri ve hatta diğerlerinin onlar hakkında ne düşündüklerini görebileceği ücretsiz bir Facebook uygulaması. Uygulama, yüzlerce takipçiden hangilerinin gerçek hayranlar olduğunu ve kullanıcının yorumlarını arkadaş çevresinden en çok kimin yayınladığını ve yorum yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun yanı sıra sosyal ağ kullanıcıları için tehditler ve kişisel bilgilerin güvenliğinin nasıl sağlanacağı ile ilgili çok kritik bilgiler veriyor.
Etkinliklerini analiz etmek için çeşitli uygulamalar kullananlar için Kaspersky Lab, Facebook etkinliği ile ilgili istatistikler toplayan bir araç geliştirdi. FriendOrFoe bir kullanıcının ne kadar video ve fotoğraf yayınladığını, aldığı beğeni sayısını ve Facebook kullanıcılarının ilgisini çekebilecek birçok istatistiği görüntülüyor. FriendOrFoe güncel olarak İngilizce, Rusça, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Brezilya Portekizcesi, Meksika İspanyolcası, Arapça ve Japonya dillerinde hizmet veriyor. Kaspersky Lab yakın zamanda bu dil seçeneklerine yenilerini de ekleyecek.
Kaspersky Lab Global Mobil İş Geliştirme Başkanı Evgeny Chereshnev, yeni uygulama ile şunları söyledi: “Dünyanın en büyük sosyal ağının, siber suçların dikkatini çekmesi kaçınılmaz. Çoğu zaman mobil bankacılık hesabınız ve benzerlerine erişim sağlamak için kullanılabilecek kişisel bilgiler veya oturum açma bilgilerini avlamaya çalışırlar. Bu nedenle Facebook'un kimlik avcıları için en popüler hedef olması bir sürpriz değil: 2014 yılının ilk üç aylık döneminde tüm sosyal medya kimlik avı saldırılarının %79,5'i bu hizmete yönelik olarak gerçekleşti. Eğlence unsurları haricinde FriendOrFoe, bir kullanıcının karşılaşabileceği olası tehditler hakkında basit ve net terimler içeren önemli mesajlar sağlıyor.”
 
FriendOrFoe'dan Güvenlik Tavsiyesi
 
Fotoğraflar
Uygulama, etiketlendiğiniz fotoğrafları kontrol etmenizi ister; bunlardan bazıları uygunsuz olabilir.
 
Yer bildirimleri
Uygulama, birinin sizi izniniz olmadan bir yer bildiriminde etiketlediğini bildirir ve profilinizi izinsiz yer bildirimlerinden temizlemenize yardımcı olur.
 
Uygulama izinleri
FriendOrFoe oturum açtığınız tüm uygulamaları inceleyebilir ve hangi izinleri verdiğinizi gösterebilir.
 
Arama geçmişi
Uygulama Facebook'ta aradığınız herkesi ve her şeyi gösterecektir. Facebook'un bu bilgileri depolamasını engellemezsiniz, ancak bunları silebilirsiniz.