Kaspersky Lab, 24 - 27 Şubat 2014 tarihlerinde İspanya Barselona’da gerçekleşen dünyanın en büyük mobil sektörü fuarı olan “Mobil Dünya Kongresi 2014”e, yeni ve güncellenmiş çözüm yelpazesiyle katılıyor.
Kaspersky Lab fuarda özellikle; finansal kuruluşlar ve e-ticaret şirketlerine özel olarak geliştirdiği yeni platformuyla iddialı. Platform şirketlere, kullandıkları cihazlardan bağımsız olarak tüketicileri çevrimiçi dolandırıcılıktan korumak konusunda fayda sunabilecek. Şirket ayrıca, Windows Phone için geliştirdiği yeni uygulamanın ve kurumsal mobil cihaz yönetimi çözümü olan Kaspersky Security for Mobile yazılımının güncellenmiş sürümünün de duyurusunu yapacak.
 
10 KİŞİDEN 6’SI FİNANSAL SİBER TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA 
 
Dolandırıcılık saldırılarının sayısındaki ve karmaşıklığındaki bu hızlı artış, bireysel kullanıcıların yanı sıra e-ticaret şirketleri için de giderek baskı oluşturan bir sorun halini alıyor. Kaspersky Lab tarafından 2013 yılında B2B International işbirliği ile yürütülen ankete göre, kullanıcıların %98’i düzenli olarak çevrimiçi finansal servislere erişim sağlamış veya çevrimiçi alışveriş yapmış. Aynı anket, kullanıcıların %38'inin bu işlemleri mobil cihazları üzerinden gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor. Anket sonuçları ayrıca, kullanıcıların %62’sinin 12 aylık süre boyunca finansal siber tehditlerle karşı karşıya geldiklerini de gösteriyor.
Bu gerçeklerden yol çıkan Kaspersky Lab, Mobil Dünya Kongresi 2014 çerçevesinde, 25 Şubat 2014 tarihinde saat 13:30’da CC1-1.3 Salonunda, "Dijital cüzdanlar dolandırıcılıktan korunabilir mi? Mobil e-ticaret açısından BT güvenliği önerileri” kapsamındaki önemli bir panel de düzenliyor olacak. Panelde, şirketin önde gelen güvenlik uzmanlarının yanı sıra bankacılık sektöründen yetkililer de bir araya gelerek, tüketicileri tehdit eden çevrimiçi dolandırıcılık sorunlarını masaya yatıracaklar.
Kaspersky Lab Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı David Jacoby, mevcut çevrimiçi bankacılık tehditleri hakkında genel bir değerlendirme yaptıktan sonra, mobil fon yönetimlerini hedef alan çevrimiçi dolandırıcılık programları hakkında da detaylı bilgiler sunacak. Barclays Tasarım Kurulu Başkanı Derek White ise, bankaların müşterilerini çevrimiçi ve mobil bankacılık hizmetlerini kullanmaları yönünde teşvik ederken karşılaştıkları sorunları değerlendirecek. Kaspersky Lab, Ürün ve Teknoloji Zekası Sorumlusu Vladimir Zapolyansky, finansal kurumlar ve e-ticaret şirketlerine, dijital cüzdanlar açısından çevrimiçi dolandırıcılığa dayalı sorunları önlemelerinde yardımcı olması için tasarlanan şirketin yeni çözümünü tanıtacak.