Türkiye’nin en büyük elektronik oyun takımlarından Kaspersky Lab.Dark Passage takımı, 28 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında Çin’de düzenlenen “World Cyber Games 2013 Dünya Turnuvası”nda Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.
Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab’in sponsorluğunda yarışan ve ulusal, uluslararası turnuvalarda şampiyonluklar elde eden Dark Passage.Kaspersky Lab, bu kez de dünyanın en büyük siber oyunlar olimpiyatı olan World Cyber Games 2013 Dünya Turnuvası için Çin’de yarışacak.

League of Legends, StarCraft 2, FIFA 14, Crossfire, WarCraft 3, Street Fighter ve World of Tanks olmak üzere 7 farklı oyunda mücadele edilecek turnuvaya, Amerika, Fransa, Almanya, Japonya ve Tayland’ın da dahil olduğu 30 farklı ülkeden, 750'ye yakın siber oyuncu katılıyor.
Türkiye’nin en iyi oyuncularından oluşan bir numaralı elektronik spor takımı Dark Passage.Kaspersky Lab, bu nefes kesecek mücadeleden de şampiyon olarak çıkmaya hazırlanıyor.  World Cyber Games, içerisinde bir çok oyun barındırdığı ve özel bir turnuva olduğu için siber oyun dünyasındaki en önemli turnuva sayılıyor ve kazanan takım büyük bir para ödülünün yanı sıra “Siber Oyunlar Olimpiyat 1’incisi” olarak çok önemli bir prestij kazanıyor.

2003 yılında kurulmuş olan Dark Passage.Kaspersky Lab, Türkiye’nin en büyük 4 elektronik takımı arasında yer alıyor. Yaklaşık 40 kişiden oluşan takım, Türkiye’yi yurt içi ve dışındaki turnuvalarda da başarıyla temsil ediyor. Takımın, “League of Legends”, “Dreamhack” ve “Point Blank” gibi dev turnuvalarda da şampiyonluk dereceleri bulunuyor.
 
OYUN İÇİ EŞYALAR BİLE SİBER SUÇLULARIN RADARINDA
Elektronik oyun dünyası, Kaspersky Lab’in odaklandığı alanlar arasında yer alıyor. Çevrimiçi faaliyette bulunan herkes gibi oyuncular da veri ihlalleri, hesap hırsızlıkları ve çeşitli sosyal mühendislik ve dolandırıcılık uygulamalarının kurbanı oluyor. Ayrıca, oyuna özgü karakter ve profil bilgilerinin, harici uygulamalar ve diğer kötü niyetli eylemler sebebiyle silinebileceği kaygısını taşıyorlar. İşlevsel bir güvenlik çözümü kullanmak, oyuncuların güvenli şekilde oyun oynamalarına yardımcı oluyor.
Sadece 2012 yılında dünya genelinde oyunculara yönelik olarak gerçekleşen 7,000 saldırı kaydedildiğini açıklayan Kaspersky Lab yetkilileri, bu saldırıların büyük çoğunluğunun, online oyun şifreleri ve çevrimiçi bankacılık sistemleri şifreleri gibi kişisel kullanıcı verilerine erişim amaçlı olduğunu açıklıyor. Bunun yanı sıra oyuncuların yarattıkları karakterler ve oyun içi eşyaları çalan siber suçlular da bulunuyor. Bu suçlular ardından, bu sanal varlıkları gerçek para karşılığı satma girişiminde bulunuyor.
Kaspersky Lab Türkiye Pazarlama Müdürü Gülşah Koçak, Kaspersky Lab’in yakın zamanda piyasaya sunacağı Kaspersky Internet Security- çoklu cihaz 2014 ürününün, oyunseverler için de tüm yeni oluşan siber hırsızlıklara ve saldırılara karşı uçtan uca bir çözüm olduğunu vurguluyor. “Hem yakın zamanda piyasaya çıkan yeni ürünümüz hem de Türkiye’nin en başarılı elektronik oyun takımına sponsorluğumuzla, dijital oyun pazarındaki iddiamızı ortaya koyuyoruz” diyen Koçak, bu çözümlerin oyunseverlerin çevrimiçi deneyimlerini yavaşlatmadığının altını çiziyor.