Ürettiği saatin bomba sanılması üzerine üç gün gözaltına alınan 4 yaşındaki Ahmed Mohamed isimli öğrenci, dünya gündemine oturdu.

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Irving şehrinde MacArthur lisesinde 14 yaşındaki Ahmed Mohamed isimli öğrenci, okula getirdiği el çantasında bomba olduğundan şüphelenilmesi üzerine kelepçelenerek sorguya alındı. Mohamed, çantanın içindekinin kendi geliştirdiği saat olduğunun okula mühendislik dersi öğretmenine göstermek için getirdiğini söyledi. Okul yönetimi Mohamed’e 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası verdi Olayın sosyal medyaya yansımasıyla Mohamed’e #IStandWithAhmed (Ahmed’in yanındayız) etiketiyle destek yağdı. 

Kelepçeli mucide  Beyaz Saray daveti

Obama'dan davet, Zuckerberg’ten de destek
ABD başkanı Barack Obama da Twitter hesabından, “Güzel saat Ahmed, onu Beyaz Saray’a getirmek ister misin? Senin bilimi sevdiğin gibi daha çok çocuğa bu konuda ilham vermeliyiz” sözlerini paylaştı. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ise ”Bir şeyler üretecek yeteneğe sahip olmak alkışı hakediyor, tutuklamayı değil. Ahmed, eğer Facebook’a gelmek istersen seninle tanışmayı çok isterim. Üretmeye devam et” notunu paylaştı.