NASA'nın ilk olarak 2021 yılında Jüpiter'in yakınında sıkışıp kalan Truva asteroitlerini araştırmak için fırlattığı Lucy uzay aracı ilginç bir keşifte bulundu. Uzay aracı, tam adı Dinkinesh olan Dinky ismi verilen bir asteroit buldu ve aslında onun etrafında dönen aha küçük bir “Ay”ın olduğunu fark etti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Maryland Üniversitesi’nden gezegen bilimci Jessica Sunshine, “İkili bir sistem kesinlikle bir olasılıktı. Ama bu beklenmiyordu ve gerçekten harika” dedi.

VERİLERİN ÜÇTE BİRİ DÜNYA'YA GELEBİLİYOR

Southwest Araştırma Enstitüsü’nde gezegen bilimcisi ve Lucy misyonunun baş araştırmacısı Hal Levinson, keşfin heyecanlandırıcı olduğunu belirtirken, hâlâ kat eedilmesi gereken uzun bir yol olduğunu, çünkü ilgili verilerin yalnızca üçte birinin Dünya’ya geldiğini söyledi. NASA, Dinky’i ve onun sözde uydusunu gösteren bir dizi görüntü yayınladı ancak henüz gerçek bir veri yok.

Ana asteroit, muhtemelen diğer asteroitlerin çarpmasının sonucu olarak kraterlerle kaplı. Levinson, ikincil uydudan gelecek daha fazla görüntünün olduğunu ve bu resimlerin, küçük asteroitte bazı ilginç olayların yaşandığını gösterdiğini söylüyor.

NASA'dan "hayalet elin kemiklerini" andıran fotoğraf

 

NASA ve diğer uzay ajansları neyi hedefliyor?

 

NASA astronotu tarihe geçti: 371 gün sonra Dünya'ya döndü!

 

NASA, UFO tartışmalarına noktayı koydu!

 

NASA, kayıp uzay aracıyla iletişimi sağladı

 

NASA, Voyager 2'yi kaybetti