Microsoft'un oyun konsolu Xbox One ve Playstation 4 arasında ki rekabet her geçen gün kızışıyor. Şu anda pazarın liderliğini elinde bulunduran Playstation 4′ün Xbox One’a ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Satış rakamlarına baktığımızda Playstation 4′ün rakibinden 7 milyon adet daha fazla satıldığını açık bir şekilde görülüyor. Bu noktada iki şirkette çeşitli hamleler yaparak yeni nesil oyun konsolu pazarında en iyi olmaya çalışıyor.

Yeni nesil oyun konsolu yarışında geride olan Microsoft’un Sony’e göre daha iyi hamleler yaparak Japon rakibini geçmesi bekleniyor. Bu doğrultuda Microsoft kanadında, Xbox One’ın maliyetini arttıran ve kullanıcılar istemeseler de almak zorunda kaldıkları Kinect’in zorunlu olmaktan çıkması oldukça mantıklı bir hamle olarak karşımıza çıkıyor. Bu hamlenin Xbox One satışlarını canlandırması bekleniyor.
Geçtiğimiz ay resmi olarak duyurulan Kinectsiz Xbox One nihayet satışa sunuldu. Özellikle Xbox One’ın fiyatını aşağıya çekmek için yapılan hamle sonrası cihazın fiyatı 400 dolar olmuş. Kinectsiz Xbox One Şuanda Microsoft Sanal Mağazasından sipariş verilebiliyor. Öte yandan Kinect’e sahip olmak isteyen oyuncular için şuanda Premium paket halen daha satılıyor.
Microsoft veya Sony’nin yapabileceği diğer hamleler arasında ise sistem güncellemeleri bulunuyor. Bu konuda da Sony’nin Amerikalı rakibinden daha başarılı olduğunu söylemekte fayda var.
Bakalım önümüzde ki günlerde yeni nesil oyun konsolu dünyasında bizleri ne gibi yenilikler bekliyor. Sizce Kinectsiz Xbox One Playstation 4′ü geçebilecek mi ?
Stuff