Fatih RENÇBERLER / TEKNOLOJIGUNDEM.COM
Sabancı Holding'in online alışveriş platformu Kliksa, 2014 finansal sonuçlarını ve önümüzdeki 5 yıl için hedeflerini, düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Toplantıda konuşan Sabancı Holding Perakende Gurup Başkanı Haluk Dinçer ve Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Kliksa'yı Türkiye'nin Amazon'u yapmayı hedeflediklerini açıkladılar.




KLİKSA SEKTÖRÜ BÜYÜTECEK
Toplantıda konuşan Haluk Dinçer, Kliksa’nın bir atılım yılı olarak geçirdiği 2014’ten sonra 2015’in e-ticaret sektörünün yörüngesini değiştirme yılı olacağını söyledi.

Sabancı Topluluğu’nun diğer sektörlerdeki gibi e-ticarette de iddialı olduğunu ifade eden Dinçer, “Yolun başındayız. Genç bir şirketiz. 2014 yılı bizim için atılım yılı oldu. Önümüzdeki 5 yıl boyunca güçlü bir yatırım yapacağız. Bu yatırım markamızın güvenirliğine, müşteri memnuniyetinin yükseltilmesine ve aynı zamanda dijital altyapıya harcanacak. Yaptığımız yatırımla pastayı büyüteceğiz. Sabancı Topluluğu faaliyet gösterdiği her sektörde büyümeyi hedefler. Ancak büyüme derken istikrarlı, verimli ve sürdürülebilir bir büyüme. Sabancı şirketleri sadece büyüme değil, bulunduğu sektöre en fazla değeri kazandırmayı hedefler. Kliksa da doğru adımlarla ve ‘Sağlıklı Büyüme’ hedefiyle, sektörü de büyütmeyi amaçlıyor” dedi.

YÜZDE 80 BÜYÜDÜK
Nevgül Bilsel Safkan, 2014 yılında markalaşmaya, müşteri hizmetlerine ve teknolojiye büyük yatırımlar yaptıklarını ve yılı 250 milyon TL ciro elde ederek kapattıklarını açıkladı. 2014'te e-ticaret sektörünün yüzde 20-25 oranında büyüdüğünü belirten Safkan, Kliksa'nın aynı dönemde yüzde 80 büyüdüğünü açıkladı. Safkan, aynı dönemde sipariş adeti, müşteri sayısı, ziyaret rakamları, sayfa görüntüleme ve üye gibi e-ticaretin önemli verilerini ikiye üçe katladıklarını, ayrıca aynı dönemde elektronik ürünleri dışında, bebek ürünleri, otomotiv ve diğer yaşam ürünleri satışlarını 15 kata kadar artırdıklarını belirtti.

Nevgül Bilsel Safkan: “Gelecek 5 yılda 240 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz”
Dünyanın önemli e-ticaret platformlarından biri olmak için yatırımın önemini vurgulayan Nevgül Bilsel Safkan, “Türkiye’nin Amazon’u olma hedefi doğrultusunda ilerlerken; teknolojiye, markamıza ve müşteri hizmetlerine toplam 55 milyon TL yatırım yaptık. Liderliğe giden yolda çalışmalarımız ve yatırımlarımız sürecek. Yol haritamız uyarınca gelecek 5 yılda 240 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz.” dedi. Safkan ayrıca bu yıl 400 milyon TL satış hedefi ile yola çıkan şirketin 5 yılda 10 kat büyüyeceğini dile getirdi.
 

Türkiye’nin en iyi e-ticaret takımını kurduk
Yaratıcı ve yenilikçi düşüncenin, Kliksa’nın sağlıklı büyüme anlayışının en önemli itici güçlerinden biri olduğunu vurgulayan Safkan, “Türkiye’nin Amazon’u olma hedefimiz doğrultusunda ekibimizi her seviyede katılan yeni arkadaşlarımızla güçlendirdik ve Türkiye’nin en iyi e-ticaret takımını kurduk. Bu ekip daha da büyüyerek, Kliksa’nın hedeflerine ulaşmasını sağlayacak gerçek güç olmaya devam edecek.” dedi.
 
Haluk Dinçer: "e-ticaret sektöründe liderliğe ilerliyoruz"
Sabancı Topluluğu’nun diğer sektörlerdeki gibi online alışverişte de lider olacağını vurgulayan Haluk Dinçer, “Sabancı Topluluğu’nun perakendedeki gücüyle e-ticaret sektöründe liderliğe ilerliyoruz. Kliksa olarak, doğru adımlarla ve “Sağlıklı Büyüme” hedefiyle, sektörü de büyütmeyi amaçlıyoruz.” dedi.
 
Toplantı sonrası basının sorularını cevaplayan Haluk Dinçer, Kliksa'yı halka arz etme planlarının olamadığını belirtti.