Doğuş Grubu ile Güney Koreli SK Group’un ortaklığında buluşan Doğuş Planet’in e-ticaret platformu n11.com, e-ticaretin önemini ve sahip olduğu açık pazar iş modelinin sunduğu fırsatları anlatmak üzere Türkiye genelinde seminer serisi başlattı. KOBİ’lere güçlü bir e-ticaret kanalı sunarken diğer bir yandan sektörün gelişimine katkı sağlayacak ve tüketicinin e-ticarete dair algısını değiştirecek önemli çalışmalar yapan n11.com, “n11.com Anadolu’ya Uğur Getiriyor” seminer serisinin ilk ayağını Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği’nin desteği ile Antalya’da düzenledi. The Marmara Otel’de düzenlenen seminerde konuşma yapan n11.com Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Nak Kyun Chong, e-ticaretin dünyadaki önemini ve geldiği noktayı vurgulayarak Türkiye’nin bu sektördeki gelişim süreçleri ve ekonomik potansiyelinin altını çizdi. Antalya Esnaf Odası Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ile gerçekleşen imza töreninin ardından sektöre dair yenilikler ve başarı hikayeleri katılımcılarla paylaşıldı.
 
n11.com kısa sürede sektörün liderlerinden biri oldu
Açık pazar iş modelini kısa sürede gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve yeniliklerle yeniden tanımlayarak Türkiye’de e-ticaret sektörüne öncülük edecek birçok yeniliğe imza atan n11.com, bu alandaki başarısının altını rakamlarla çiziyor. 2014 yılının üçüncü çeyreğini 18 binden fazla kayıtlı mağaza, 17.5 milyon kayıtlı ürün, 3 milyon üye ve toplamda 150 milyon ziyaret sayısı ile tamamlayan marka, 2013’te gerçekleştirdiği hızlı başlangıcı, önümüzdeki dönemde de sektörün büyümesine ön ayak olacak yeni projelerle sürdürülebilir şekilde geliştirmeyi hedefliyor.
 
n11.com’un kurulduğu günden bugüne gerçekleştirdiği gelişimi ve geldiği nokta ile ilgili bilgi veren n11.com Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’SU Nak Kyun Chong: “Teknolojik gelişmeler birçok alanda olduğu gibi ticari faaliyetleri de yeniden tanımladı. n11.com olarak şeffaf bir iş anlayışına, uzun süreli ortaklığa, adil rekabet ilkelerine ve güvene dayalı bir platform olarak faaliyet gösteriyoruz. Henüz çok yeni bir platform olmamıza rağmen kısa sürede yüksek trafikli web sitelerinin arasında girdik ve sektörün gelişimi adına birçok yeniliğe imza attık. İşletmeden tüketiciye (B2C) satış anlayışı ile ticarette gri alanlar yaratmadan, belgeli, tüketici haklarına saygılı ciddi bir platform ile hem ekonomiyi hem de pazarımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de e-ticaret henüz gelişim evresinde olan fakat çok hızlı ve emin adımlarla bu süreçten geçen bir sektör. Büyüyen Türkiye’nin günümüzün yükselen yıldızı e-ticaret sektöründe hak ettiği yere gelmesi misyonu ile çalışıyoruz.” dedi.
 
KOBİ’ler ile beraber Türkiye ekonomisini büyüteceğiz
Kısa sürede 18 bin KOBİ’yi e-ticarete kazandıran ve 17.5 milyon ürünü tüketicilerin beğenisine sunan alışverişin uğurlu adresi n11.com, KOBİ’leri e-ticaret ile tanıştırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
KOBİ’lerin büyümesi ve önünü açılması için e-ticaretin önemini vurgulayan n11.com CEO’SU Nak Kyun Chong: ‘Sektörün büyümesi konusunda önemli beklentilerimiz var ve bu sebeple ciddi yatırımlar yapıyoruz. Sektörü büyütürken ekonominin belkemiği olduğunu düşündüğümüz KOBİ’leri e-ticarete taşımak büyük önem taşıyor. Açılışımızdan bu yana geçen 1,5 yıllık zaman zarfında, KOBİ’lere güçlü bir e-ticaret kanalı aracılığıyla avantajlar sunarak hızlı ve istikrarlı bir büyüme gerçekleştirdik. İnternet satışında fiziki mağazaların kira, aidat, depo gibi maliyetleri ortadan kalkıyor, satıcı stok bulundurmak zorunda kalmıyor, daha az istihdam sağlıyor ve toplamda işletme giderleri düşüyor. E-ticaret kanalının sahip olduğu bu avantajları n11.com’un sahip olduğu iş modeli ve güçlü alt yapısı ile birleştirerek KOBİ’ler ile beraber Türkiye e-ticaretini büyütmeye devam edeceğiz.’ dedi.
KOBİ’lere yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Chong sözlerine şöyle devam etti: ‘Bugüne kadar e-ticaret kanalını kullanmamış mağazalara ücretsiz e-ticaret eğitimi vererek, Türkiye’nin e-ticaret kültürünü geliştirme yönünde adımlar attık. Kayıtlı olan mevcut KOBİ’lerle sürekli iletişim halinde olmayı, olası sorunlara anında müdahale etmeyi ve online’da satış yapmak isteyen mağazalara destek olmayı hedefliyoruz. Bu sebepten Türkiye’de açık pazar platformunda ilk defa hem alıcılar hem de satıcılar için 7/24 hizmet veren çağrı merkezimiz var. Sahip olduğumuz çağrı merkezi başarılı çalışmaları nedeniyle iki yıla yakın sürede 6 ödüle layık görüldü. Aynı zamanda satıcılarımızın satışlarına destek olmak için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İstanbul Kağıthane’de ve İzmir’de ürünlerin fotoğraflanması için mağazalara hizmet veren ücretsiz stüdyomuz bulunuyor. Bunun dışında kayıtlı olan mevcut KOBİ’lerle sürekli iletişim halinde olmak, olası sorunlara anında müdahale etmek ve online’da satış yapmak isteyen mağazalara destek olmak üzere İstanbul’daki ana ofisimizin yanı sıra İzmir, Ankara ve Antalya’da bölgesel ofis hizmeti vermeye başladık. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerini bu noktalardan takip ediyoruz. Yakın zamanda farklı bölgelerde de ofis açmaya devam edeceğiz” dedi.
 
n11.com Anadolu’ya uğur getirecek
Türkiye’de e-ticaret sektörünün geliştirilmesine öncülük eden n11.com, daha fazla KOBİ’ye ulaşmak ve KOBİ’leri e-ticaret sektörü ile tanıştırmak hedefiyle yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. “n11com Anadolu’ya Uğur Getiriyor” seminerleriyle KOBİ’lerle buluşan n11.com’un ilk durağı Antalya oldu. Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği ile gerçekleştirilen seminere yaklaşık 500 firmanın yöneticisi katıldı. n11.com’un üst düzey yöneticilerinin katıldığı seminerde e-ticaret sektörü ve açık pazar iş modeli ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. n11.com Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, e-ticaretin KOBİ’lerin büyümesindeki öneminden bahsederek platformda yer alan satıcıların başarı hikâyelerini paylaştı. ‘Horizon adlı satıcımız yaklaşık 10 yıldır Ankara’ da mahalle arasında kendi üretimini yapıyor. E-ticaret sayesinde Av sektöründe Türkiye çapında oldukça iyi bilinen bir konuma sahip oldu. Aynı şekilde platformumuzda çiğ köfte satışı gerçekleştiren satıcımız var. Yasin Sayın, adresecigkofte markası ile Adana’dan Türkiye’nin her yerine çiğ köfte satışı gerçekleştiriyor. Yüksek satışı ve tüketici beğenisi nedeniyle yıldızı yüksek mağazalarımızın arasında yer alıyor. Diğer bir ilgi çekici markamız ise, iBuyfan firması. Marka kendine ait tasarımlarla taraftar ürünleri üretiyor. İlginç olan yanı ise Ali Sami Yen ve İnönü Stadyumlarının yıkımı sırasında toprak ve tuğlaları satın alarak o parçalardan özel ürünler yaptırmış olması. Sporline markası ise Kırıkkale gibi küçük bir ilde 5 katlı 2 büyük mağazaya sahip olmasına rağmen aynı zamanda e-ticarete de yatırım yapıyor. Kendilerine ait fotoğraf stüdyoları, dataları ve sadece e-ticaretle ilgilenen 5 personelleri var.’ diyen Özdal, verdiği örneklerle e-ticaretin önemini vurguladı.
n11.com, ilk ayağını Antalya’da gerçekleştirdiği “n11.com Anadolu’ya Uğur Getiriyor’ seminerini önümüzdeki dönemde farklı illerde düzenleyerek KOBİ’leri e-ticaret ile tanıştırmaya devam edecek.