Koç Topluluğu Şirketleri, 2014 yılında 563 yeni patent başvurusu gerçekleştirdi. Başvurularda ilk 5 sırayı Arçelik, FordOtosan, Otokar, Tofaş ve Türk Traktör aldı.Koç Topluluğu Şirketleri, 2014 yılında 563 yeni patent başvurusu gerçekleştirdi. Bir önceki yıla oranla yüzde 40 artış kaydedilen patent başvurularında ilk 5 sırayı ise Arçelik, Ford Otosan, Otokar, Tofaş ve Türk Traktör aldı. Arçelik, 251 patent başvurusu ile ilk sırada yer alırken, onu 110 başvuru ile Ford Otosan, 68 başvuru ile Otokar, 67 başvuru ile Tofaş, 25 başvuru ile Türk Traktör izledi.
 
Koç Holding CEO’su Turgay Durak, 2012’de yazılı hale getirdikleri Koç Holding Fikri Haklar Stratejisi’nin başarıyla uygulandığını ve patent başvurusunda büyük bir artış kaydettiklerini ifade etti. Bu başarıları sürdürülebilir kılmanın da büyük önem taşıdığını kaydeden Durak, “Bunun için de hedefi doğru belirlemek, stratejileri doğru oluşturmak ve çok çalışmak zorundayız. Koç Holding Fikri Haklar Stratejisi ile amacımız Topluluk şirketlerinin kendi fikri haklarını kendi başlarına yönetebilme ve bunu uluslararası standartlarda yapma yeteneğini kazandırmaktı. Koç Fikri Haklar Yönetim Programı’na dahil şirketlerimiz tarafından yapılan başvuruların yeni ürünlerde kullanıldığını ve lisanslanabilir özelliğe sahip olduğunu görmekten ayrıca mutluyuz” dedi. 
 
Ar-Ge harcamasının % 10’u
 
Ar-Ge, inovasyon ve fikri haklar yönetiminin kritik öneminin her geçen gün daha da arttığına işaret eden Durak,  şöyle konuştu: 
 
“Hem şirketlerimizin rekabetçiliği hem de ülkemizin geleceği adına Ar-Ge’ye, inovasyona ve fikri haklar yönetim programlarının yaygınlaşmasına büyük önem veriyoruz. Uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejimizin hayati bir parçası olarak gördüğümüz için de bugün özel sektörün tüm Ar-Ge harcamalarının yüzde 10’una yakınını biz gerçekleştiriyoruz.”