Kolombiya'da bir mahkeme, İsveçli teknoloji şirketi Ericsson tarafından Apple'a açılan dava sebebiyle Apple'ın bazı ürünlerinin ülkedeki satışını yasakladı.

Akşam'dan Doğa Yurduneri'nin aktardığına göre Ericsson, Apple'ın 5G destekli donanımlarının kendisi tarafından alınan "NC2019/0003681" patentini ihlal ettiği gerekçesiyle Kolombiya'da Apple'a dava açmıştı. Şirket, yaptırımın gerçekleşebilmesi için Kolombiya mahkemesine 50 bin dolarlık teminat bedeli de ödemişti.

Hangi ürünler satılamayacak?

Juzgado 042 Civil del Circuito de Bogota mahkemesi, Apple'ın bazı ürünlerinin ülkedeki satışını yasakladı. 2037'ye kadar geçerli olan patent yüzünden ülkede artık, 5G destekli iPhone ve iPad modellerinin satışının ve ithalatının yapılamayacağı duyuruldu.

Mahkeme kararı

Mahkeme kararında, "Apple'ın patenti ihlal eden herhangi bir ürünü, yani 5G donanımlı iPhone veya iPad'i ithal etmesi, satması, reklamını yapması veya başka bir şekilde ticarileştirmesi yasaklanmıştır. Apple ayrıca; uyumluluğu sağlamak için perakendeciler, sosyal medya platformları, kitle iletişim araçları ve diğer firmalarla bu konuda iletişim kurmak zorundadır" denildi.

Dava, ABD'ye taşınacak

Diğer ülkelerde de benzer bir karar verilerek Apple'ın 5G destekli ürünlerine satış yasağı getirilebileceği düşünülüyor.

Konuyla ilgili soruları şimdilik yanıtsız bırakan Apple ise Kolombiya'da devam eden dava sürecini ABD'ye taşımayı planlıyor. Bunun için Teksas'ın doğu bölgesinde tazminat başvurusu yapan teknoloji devinin, daha önce de ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'ndan gelen benzer bir suçlamayla karşı karşıya kaldığı biliniyor.

Şirket avukatı Apple'ı dolandırdı

 

Apple CEO’su Tim Cook, yeni cihazlardan bahsetti

 

Apple Çeviri'ye Türkçe dil desteği geldi! Google'a rakip olacak…

 

Telefon yavaşlatma iddiasıyla Apple’a dava açıldı

 

Dava kazanılırsa Apple, iPhone sahiplerine para ödeyecek

 

Apple'dan Türkiye'deki tüm ürünlere zam kararı