Mikrofiber bezler ve arıtılmış su temizliğin en önemli iki maddesi. Peki ekranı çizmeden temizlik nasıl yapılır?

LAPTOP EKRANI NASIL TEMİZLENİR?

Cam kaplı ekranlar, cam kaplı olmayan ekranlar kadar hassas değildir. Genelde dizüstü bilgisayarlar ve televizyonlar bu kategoriye girer.

Çoğu evde bulunan cam kaplı olmayan ekranlar, birçok dokunmatik ekran ve mat ekranlar ise doğru şekilde temizlenmezse kolayca zarar görebilir.

Ne tür bir ekrana sahip olduğunuzdan emin değilseniz, tozu ve kiri çıkarmak için en az agresif temizleme yöntemlerini kullanın. Dikkatli olmak her zaman doğru bir tercihtir.

Bilgisayar Monitörü Ne Sıklıkta Temizlenir?

Bir bilgisayar monitörü için gerekli temizleme sıklığı, çevresel faktörlere ve kullanım alışkanlıklarınıza bağlıdır. Çalışma alanı özellikle tozluysa, sık sık ekrana dokunuyorsanız, ekranı hareket ettiriyorsun veya monitörün etrafında yemek yerken ve içerken dikkatsizseniz, daha sık temizlemeniz gerekmektedir. Çoğu kullanıcı için haftalık hızlı temizlik, monitörü en iyi durumda tutacaktır.

BAŞLAMADAN ÖNCE

Bilgisayar monitörünüzün zarar görmesini önlemek için, gerçek bir temizlik yapmadan önce yapmamanız gerekenleri bilmek önemlidir.

Monitör ekranına asla doğrudan temizleyici veya sade su püskürtmeyin.

Ekranı temizlemek için kağıt havlu veya peçete kullanmayın. Yüzeyi çizebilir ve tiftik bırakabilir.

Özellikle sert su bölgelerinde yaşıyorsanız, temizlik için yalnızca damıtılmış su kullanın. Sudaki mineraller ekranı çizebilir.

Darbeleri ve ekrana zarar gelmesini önlemek için ekranı temizlemeden önce her zaman monitörü veya dizüstü bilgisayarı kapatın.

Bağlantı noktalarına veya kontrol düğmelerine nem damlamasına izin vermeyin.

Ekranda eşit olmayan basınca neden olabilecek ve arkada hasar bırakabilecek daireler çizerek ovalamayın veya silmeyin.

Monitörde asla aşındırıcı veya sert temizleyici (amonyak, çamaşır suyu, ovma tozu) kullanmayın.

MALZEMELER

Ekipman / Araçlar

2 Mikrofiber bez

1 Mikrofiber gözlük havlusu

Malzemeler

Arıtılmış su

İzopropil alkol

Dezenfekte edici mendiller

ADIM ADIM TEMİZLİK

Gücü kapatın

Bilgisayar monitörünü veya dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve tamamen soğumasını bekleyin. Monitör açıkken temizlik yapmak elektrik çarpmasına neden olabilir. Ayrıca siyah ekran, toz ve lekeleri görmeyi çok daha kolaylaştırır.