Sağ görüşlü Fransız Ulusal Cephe (Front National) partisinin kurucusu olan 87 yaşındaki siyasetçi Jean Marie Le Pen, bir uçak yolculuğu esnasında kendisinin uyurken fotoğrafını çeken Brahim Zaibat’ı (29) mahkemeye vermeye hazırlanıyor.



Le Pen, aralık ayında Fransa’da gerçekleştirilen bölgesel seçimlerde, şimdi kızı Marine Le Pen’in başkanlığını yaptığı partisinin yaşadığı büyük hüsranı bu fotoğrafa bağladı. Madonna’nın eski erkek arkadaşı olarak tanınan ve ünlü ismin dansçılığını da yapan Zaibat, Le Pen’i uçaktan ağzı açık biçimde uyurken yakalamış ve çektiği fotoğrafı sosyal medya üzerinden yayınlamıştı.



Özür dilemesini istiyor

Zaibat, yaptığı paylaşımda halkı seçimlerde Ulusal Cephe’ye oy vermemeye teşvik etti ve Fransa’nın “Haydi, onları devirmek için oy verin” ifadelerini kullandı. Le Pen, Zaibat’ın çektiği bu fotoğrafın kendisine zarar verdiğini ve Ulusal Cephe’nin yenilmesinde bir araç olarak kullanıldığını savundu. Zaibat’tan 50 bin euro tazminat talep eden Le Pen, dansçının kendisinden sosyal medya üzerinden bir özür dilemesini de istiyor. Le Pen eğer bu özür samimi bulmazsa, her geçen gün Zaibat’tan talep ettiği tazminatı 10 bin dolar artıracak.