Dünyanın en büyük PC üreticisi ses getirecek yeni bir satın alma yapmaya hazırlanıyor. Bu sene içinde gerçekleştirdiği Motorola ve IBM server birimi satın almaları ile ses getiren Çinli dev, şimdide BlackBerry'i satın almak istiyor.
Şirket, pc pazarında yakaladığı başarıyı, mobil cihazlar pazarında tekrarlamak için büyük yatırımlar yapıyor. Bu doğrultuda zor günler geçiren Kanadalı cep telefonu üreticisi BlackBerry'i satın alma planları yapıyor.
 
2013 yılının Ocak ayında bir açıklama yapan Lenovo CFO'su (Chief Financial Officer) Wong Wai Ming, BlackBerry'i satın almanın iyi bir olacağını söylemişti. Bu söylemin ardından iki şirketin gizli bir anlaşma yaptığı; ancak Kanada hükümeti, güvenlik kaygıları nedeniyle iki şirket arasındaki bu anlaşmayı bloke ettiği iddia edilmişti. Bu iddialar geçtiğimiz haftaya kadar suskunluğunu koruyordu.
Geçtiğimiz hafta Bezinga sitesi tarafından verilen bilgiye göre, Lenovo'nun, BlackBerry için devreye girdiği belirtiliyor. Haberde, Lenovo'nun hisse başına 15 dolar teklif edeceğini, kabul görmezse 18 dolara kadar teklifi revize edeceği belirtiliyor.
 
Eğer Lenovo, BlackBerry'ide satın alırsa, Motorola'yla birlikte akıllı telefon pazarında büyük başarılara imza atacağı iddia ediliyor.