28 Mayıs’ta ise İstanbul’da tanıtacak LG'nin yeni amiral gemisi LG G3'ün bilinmeyen bazı teknik özellikleri ve fiyatı da ortaya çıktı.
 
Güney Koreli teknoloji devi LG, bugüne kadar G3'ün özellikleriyle ilgili bilgi paylaşmasa de, TmoNews ve TechBlog siteleri cihaz hakkında önemli bilgiler paylaştı. İki sitenin verdiği bilgilere göre, G3 bir önceki model G2'de olmayan 3000 mAh değiştirilebilir pil ve microSD kart desteğine sahip olacak.
 
Metal gövdeli G3'ün ilk başlarda Qualcomm’un Snapdragon 805 işlemcisi ile geleceği konuşuluyordu ancak, tanıtım gününe saatlerin kaldığı bugün, akıllı telefonun Snapdragon 801 işlemciye sahip olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Üç renk seçeneğine sahip olacak akıllı telefonun fiyatı da gelen bilgiler arasında. LG'nin Güney Kore sitesinde yanlışlıkla listenen telefonun fiyatının 635 dolar (650.000 KRW) olduğu görüldü. Bundan yola çıkarak, LG'nin yeni telefonuyla G2'deki kadar agresif bir fiyat politikası sergilemeyeceğini ve G3'ün Türkiye'de 1500 TL ile 1900 TL arasında bir fiyatla satılacağını tahmin ediyoruz.